Obrenovac, 16.07.2019

Premijera predstave 'OVDE' u produkciji SKC Obrenovac


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 02.10.2018.
Premijera predstave 'Ovde', u prvoj samostalnoj produkciji JP SKC „Obrenovac“ za više od tri decenije postojanja, zakazana je za 14. oktobar 2018. godine

Foto: Vukašin Ljuština
Prva profesionalna predstava koju u potpunosti producira Sportsko kulturni centar Obrenovac premijerno će biti izvedena 14. oktobra 2018.godine u 20 časova. Predstava „Ovde“ je rađena po tekstu Majkla Frejna, u režiji Ivana Denića, a igraju: Danica Maksimović, Branislav Tomašević i Jelica Kovačević. Realizaciju predstave finansijski je podržao i Sekretarijat za kulturu.

"Četrnaestog oktobra davne 1982. godine kada je Sportsko kulturni centar sagrađen u Obrenovcu odigrana je prva predstava koja se zvala "Korešpodencija" i tada su svi najveći glumci, velikani srpskog glumišta iz Ateljea 212 igrali u toj predstavi. Danas smo odlučili da 14. oktobra imamo premijeru ove sjajne predstave koja se zove "Ovde" po motivima teksta Majkla Frejna i naravno želeli smo da najbolji glumci današnjice učestvuju u toj predstavi, kao što je Danica Maksimović, kao što su Bane Tomašević i Jelica Kovačević. Jednostavno, ovo je veliki dan za Sportsko kulturni centar, ne samo za Obrenovac kao lokal, već za celu pozorišnu scenu Srbije jer ova predstava će i te kako biti konkurentna u celoj Srbiji tokom ove jeseni, a nadam se da će se dugo igrati na daskama koje život znače svuda po Srbiji." - rekao je direktor SKC Obrenovac, Ivan Jegorović.

„Ovde“ je savremena komedija. Akcenat je stavljen na ljubavni par u svakodnevici, koji prati brz tempo života, traženja stana, zajednički Å¾ivot i sve nedaće i lepote koje on nosi. Stanodavku igra Danica Maksimović na maestralan način prikazuje sve mane i vrline prosečnog stanodavca u urbanom području, kakav je Beograd. Uloge mladog para poverene su Jelici Kovačević i Branislavu Tomaševiću koji ih uverljivo dočaravaju. Komedija je prijemčiva širokoj publici i kao takva koketira sa realnošÄ‡u u kojoj se svaki od gledalaca može prepoznati i pronaći u nekom od likova.

Cilj predstave je da se pokaže da lepi maniri i kulturna scena, ne obitava samo u strogom centru Beograda, već da živi i na periferiji.

Eminentna glumačka imena su garancija da će ovakva predstava imati odličan odziv kod publike širom Srbije. Beogradska premijera je planirana u decembru.

Scenografiju potpisuje Aleksandra Kovačević, producent je Vukašin Ljuština, produkcija JP SKC „Obrenovac“.Karte su u prodaji od 3.10. na blagajni Doma kulture po ceni od 700 dinara parter i 500 dinara balkon.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE