Obrenovac, 24.08.2019

'Poetski teatar' COTK-a osvojio Slavonski Brod


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 14.09.2018.
Pozorištu iz Obrenovca zasluženo je pripisan epitet aspolutnog pobednika Festivala amaterskih kazališta

Foto:Printscreen
Pozorište ”Poetski teatar” Centra za očuvanje tradicije i kulture ”Termoelektrane Nikola Tesla” Obrenovac ponelo je zvanje aspolutnog pobednika Festivala amaterskih kazališta, upriličenog 6. septembra u Slavonskom Brodu (Hrvatska).

Članovi ove sekcije Centra predstavili su se hrvatskoj publici predstavom ”Migrantkinja Lejla ili Daleko je Hajdelberg” po tekstu obrenovačkog pisca Slavka Stamenića.

”Poetski teatar”, koji je u ovom sastavu po prvi put uzeo učešće na pomenutom festivalu, u svoj grad je doneo sledeće nagrade: nagrada za adaptaciju / originalno kazališno delo, nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu (Branko Selimović), najbolju žensku ulogu (Kristina Lozo), nagrada za sporednu žensku ulogu (Teodora Petrović), zatim nagrada za režiju i najbolju predstavu po oceni stručnog žirija.

„Lejla“ je potresna ljudska priča o ratu, stradanju, migracijama, nasilno razdvojenim porodicama, smrti, ali i okrepljujuća pripovest o ljubavi, veri, nadi, prepoznavanju i empatiji, koje se po poznatoj antičkoj paraboli nalaze na dnu lestvice iza svih nedaća.

Komad govori o ljudima koji, nakon što pobegnu sa svojih ognjišta spašavajuvići živu glavu, bivaju otrgnuti od navika, svakodnevice – molitvi, pesama, hobija, sitnih i krupnijih zadovoljstava; i koji naposletku uočavaju da je jedini put koji im je preostao – put napred, i nepokolebljivo odlučuju da ga slede.

U ulozi Bjanke nastupila je Kristina Lozo, u ulozi Tomislava Branko Selimović, a kao migrantkinja Lejla predstavila se Teodora Petrović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE