Obrenovac, 24.08.2019

Pozorišna predstava 'Znaš li ti ko je moj tata?'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 01.06.2018.
Omladinska grupa Hator-Pozorišta dvorišta predstavlja komad 'Znaš li ti ko je moj tata?'

Foto:Promo
Delo je nastalo po motivima istoimene drame dr Sunčice Milosavljević i Bazaart tima iz Beograda. Tekst je dostupan ljubaznošću autora i udruženja BAZAART sa čijeg veb sajta je preuzet.

Po metodologiji koju su u radu sa decom i omladinom primenili kroz učešće u projektu MEDIATE, nastao je ovaj "novi" tekst, dopunjen i nadograđen idejama, dijalozima i zapletima samih učesnika drame. Ova duhovita i razigrana priča iz školskog života sudara se sa svetom odraslih i nalazi razrešenje u porodici koja se ponovo okuplja.

Dramski tekst „Znaš ti ko je moj tata“ nastao je kroz kreativni proces koji je udruženje umetnika BAZAART od marta do juna 2012. godine vodilo sa učenicima OOŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, u okviru projekta IDEAL – Dramska edukacija za interkulturno učenje, koji je finansirala Evropska unija kroz program “Podrška civilnom društvu”. Sadržaj drame razvijen je kroz radionice na temu različitosti među mladima. Iz sadržaja koji su učenici kreirali kroz dramske igre, izdvojilo se zapažanje elitizma i pojave društvenog raslojavanja među decom već u osnovnoj školi.

Drama šalje poruku da se uspeh i poštovanje u društvu moraju zaslužiti ličnim vrlinama i trudom i da su bez njih ekonomske i društvene privilegije bezvredne i beznačajne. Dramski tekst je, na osnovu sadržaja koji su nastali na radionicama, napisala Sunčica Milosavljević.

Predstava će biti igrana na letnjoj sceni Biblioteke, u utorak, 5. juna od 18 časova. U slučaju kiše, predstava će biti izvedena u čitaonici Biblioteke.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE