´╗┐ Pozori┼ína predstava 'Zna┼í li ti ko je moj tata?'

Obrenovac, 19.08.2018

Pozorišna predstava 'Znaš li ti ko je moj tata?'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 01.06.2018.
Omladinska grupa Hator-Pozorišta dvorišta predstavlja komad 'Znaš li ti ko je moj tata?'

Foto:Promo


´╗┐

Delo je nastalo po motivima istoimene drame dr Sun─Źice Milosavljevi─ç i Bazaart tima iz Beograda. Tekst je dostupan ljubaznoš─çu autora i udru┼żenja BAZAART sa ─Źijeg veb sajta je preuzet.

Po metodologiji koju su u radu sa decom i omladinom primenili kroz u─Źeš─çe u projektu MEDIATE, nastao je ovaj "novi" tekst, dopunjen i nadogra─Ĺen idejama, dijalozima i zapletima samih u─Źesnika drame. Ova duhovita i razigrana pri─Źa iz školskog ┼żivota sudara se sa svetom odraslih i nalazi razrešenje u porodici koja se ponovo okuplja.

Dramski tekst „Znaš ti ko je moj tata“ nastao je kroz kreativni proces koji je udru┼żenje umetnika BAZAART od marta do juna 2012. godine vodilo sa u─Źenicima OOŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, u okviru projekta IDEAL – Dramska edukacija za interkulturno u─Źenje, koji je finansirala Evropska unija kroz program “Podrška civilnom društvu”. Sadr┼żaj drame razvijen je kroz radionice na temu razli─Źitosti me─Ĺu mladima. Iz sadr┼żaja koji su u─Źenici kreirali kroz dramske igre, izdvojilo se zapa┼żanje elitizma i pojave društvenog raslojavanja me─Ĺu decom ve─ç u osnovnoj školi.

Drama šalje poruku da se uspeh i poštovanje u društvu moraju zaslu┼żiti li─Źnim vrlinama i trudom i da su bez njih ekonomske i društvene privilegije bezvredne i bezna─Źajne. Dramski tekst je, na osnovu sadr┼żaja koji su nastali na radionicama, napisala Sun─Źica Milosavljevi─ç.

Predstava ─çe biti igrana na letnjoj sceni Biblioteke, u utorak, 5. juna od 18 ─Źasova. U slu─Źaju kiše, predstava ─çe biti izvedena u ─Źitaonici Biblioteke.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE