Obrenovac, 12.07.2020

Odigrana predstava 'Pinokio za odrasle'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 09.07.2019.
Novi komad 'Obrenovačkog pozorišta' oduševio publiku

Foto:lokalnenovine.rs
Predstava "Pinokio za odrasle" pretpremijerno je izvedena u pozorišnoj sali Sportsko-kulturnog centra "Obrenovac". U pitanju je urnebesna komedija koja prati rad glumačkog ansambla tokom stvaranja dečije predstave u pozorištu. Najnoviji komad "Obrenovačkog pozorišta" rađen je u saradnji sa "My art" produkcijom.

"Mi smo stavili takav naziv - "Pinokio za odrasle", zato što zvuči provokativno. Naravno, svako ima svoje asocijacije, koga nije sramota, neka prizna šta je pomislio, ali ovo je zaista predstava koja govori o stvaranju jedne dečije predstave. Za odrasle je zbog toga što se tokom stvaranja predstava dešavaju stvari koje ipak nisu za decu", rekao je glumac Miloš Đorđević.

Kao glumac, scenarista i režiser Obrenovčanima se ovog puta predstavio i Semir Gicić. Radeći na tekstu za predstavu "Pinokio za odrasle", Gicić se vodio idejom da publici pokaže kako izgleda put jednog glumca od dolaska na prvu probu, pa sve do prvih izvođenja i prvih aplauza.

"Krenuo sam od te pretposavke da dosta ljudi, pa i onih koji ne idu u pozorište, misle da glumci samo nauče tekst i govore, da oni nemaju nikakvih drugih problema, oni samo primaju platu i uživaju. Hteo sam da oni vide koliko mi imamo problema, isto kao i publika. Nekada imate direktora koji je nervozan, nekada kasne plate, nekada po 12 sati provedete, nekada reditelj traži, kao što šef traži,nešto nemoguće, i sve te probleme stavio u ovu predstavu. Ne da bi ljudi rekli - Jao, jadni glumci, već samo da prepozanju sebe", kazao je Gicić.

Glumačku postavu predstave pred kojom je, sudeći po reakcijama publike, sjajna budućnost čine: Miloš Đorđević, Zinaida Dedakin, Aleksandar Dunić, Biljana Todorović, Katarina Barjaktarević i Semir Gicić.

"Obrenovačko pozorište" iznedrilo je i ovog puta odličan komad, koji će se naći i na brojnim pozorišnim scenama širom Srbije.

"Prosto sam se zaljubio u tekst Semira Gicića, još ptvi put kada sam ga pročitao. Dakle, jedna moderna vrsta satire, a opet podseća na onu Nušićevu satiru koja je vanvremenska. Nekako se sve poklopilo da napravimo predstavu o pravljenju predstave u "Obrenovačkom pozorištu" koje je nedavno počelo sa radom", rekao je Ivan Jegorović, direktor JP SKC "Obrenovac".

Predstava "Pinokio za odrasle" jeste četvrta u nizu predstava koje su do sada nastale pod okriljem prvog obrenovačkog profesionalnog teatre. Na sceni SKC-a uskoro će biti izveden i jedan dečiji komad, koji će već pri premijeri oduševiti mališane.

"Pinkio za odrasle" svoju premijeru je zakazao za septembar, nakon čega će sa svojom izuzetnom radnjom upoznati i gledaoce drugih srpskih pozorišta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE