Obrenovac, 20.10.2018

Predstavljanje knjige „Biti rokenrol“


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 03.09.2017
Četvrtak, 7. septembar 2017. godine na letnjoj sceni Biblioteke od 20 časova
Zašto Mika Antić nije voleo Bitlse?... Da li je Džuboks najstariji specijalizovani muzički časopis u svetu?... Zbog čega su se Bugari slikali ispred Radio Beograda?... Kako je Goran Bregović zaustavio saobraćaj u Njujorku?... Kako je Samanta Fox prodala 400.000 ploča u Srbiji?...

Na sva ova pitanja dobićete odgovore u četvrtak, 7. septembra 2017. godine na letnjoj sceni Biblioteke od 20 časova na predstavljanju knjige „Biti rokenrol“ Petra Pece Popovića i Mihajla Pantića.


Reč je o knjizi koja na živopisan način opisuje stvaranje istorije rokenrola, na prostoru nekadašnje Jugoslavije, ali i lične priče o tome kako su autori odrastali kroz ovu vrstu muzike.

"Biti rokenrol“ Pece Popovića i Mihajla Pantića je knjiga o kojoj se kod nas nekako nije mnogo govorilo, ali uprkos tome ona je tiho osvajala publiku i skoro je objavljeno njeno treće izdanje u ediciji "Srbija i komentari", a izdavač je "Službeni glasnik".


Petar Peca Popović jedan je od najznačajnijih pop-rok kritičara i u skladu sa onim stihovima Ju grupe: „Ili živiš rokenrol, ili ne znaš šta je to“ i Peca Popović, bez preterivanja, živi i jeste rokenrol, kao da poručuje da je u našem rokenrolu od prvog momenta.

 Mihajlo Pantić univerzitetski profesor, književnik i roker koji se svojevremeno i sam bavio muzikom svirajući gitaru u nekoliko bendova.

Svaka priča o rokenrolu bez svirke se ne može ni zamisliti, te u muzičkom delu programa sviraju Neša Zlatanović, Milan Plećaš i profesor Salmo.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE