Obrenovac, 23.10.2018

Radionica veza i tkanja 'U škrinji'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 03.01.2018.
Klub za decu i mlade SKC, od 3. januara do 24. februara 2018. godine...

Foto:Printscreen


´╗┐

Sportsko-kulturni centar „Obrenovac“ i Sekretarijat Grada Beograda organizuju tokom januara i februara radionicu veza i tkanja „U škrinji“, namenjenu u─Źenicima osmog razreda osnovnih škola i u─Źenicima srednjih škola. Mladi Obrenov─Źani ─çe imati prilike da se upoznaju sa osnovnim tehnikama pravljenja i ukrašavanja tekstila kroz rad na razboju, kao i sa izradom veza na tkanini. U januaru mesecu svim polaznicima ─çe biti predstavljene razli─Źite vrste platna, na─Źini prenošenja motiva na platno, tehnike veza. Za februar je planirano upoznavanje sa radom na razboju, delovima razboja, uvo─Ĺenje niti i izrada platna, ali i ukrašavanje izra─Ĺenog materijala vezom. Izlo┼żba radova nastalih tokom pradionice planirana je za kraj feburara. Osim toga, polaznici ─çe imati priliku da posete seosko doma─çinstvo Lazara Miloševi─ça u Mislo─Ĺinu, koji godinama radi na o─Źuvanju i negovanju narodne tradicije.

Prvi ─Źas odr┼ża─çe se u sredu, 3. januara, od 14 ─Źasova, a sa zainteresovanima ─çe se dru┼żiti edukator za radionicu veza Ivana Gavri─ç, etnolog i antropolog. Za radionicu tkanja bi─çe zadu┼żen Lazar Miloševi─ç, kolekcionar starina i vlasnik seoskog imanja.

U realizaciji projekta, obezbe─Ĺivanjem neophodnih sredstava za sufinansiranje, aktivno je u─Źestvovao i zna─Źajno doprineo Grad Beograd - Sekretarijat za sport i omladinu.

Radionica je besplatna za sve polaznike. Obaveštenja i prijave na telefon 064/8374-339.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE