Obrenovac, 24.08.2019

Promocija knjige 'First take' Radovana Puletića


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 19.07.2018.
'Obrenovačko leto' 2018.

Foto:Printscreen
U okviru manifestacije ”Obrenovačko leto” u subotu, 21. jula, na sceni u dvorištu Biblioteke ”Vlada Aksentijević” svoju knjigu “First take” predstaviće pisac, novinar, kolumnista i bloger Radovan Puletić.

Knjigu čine sabrane priče koje je autor poslednjih sedam godina objavljivao u Glasu Tamnave, a od 2014. i u internet novinama Kolubarske.rs u okviru bloga “3put odjedanput”.

Kako i sam naslov kaže, svih 46 tekstova uradio je iz prve i bez ponavljanja, ne preuređujići ih za zbirku. Svaku priču prate ilustracije koje je Puletić, poštujući isti zahtev, nacrtao ne samo iz prvog puta, nego i iz jednog poteza.

Knjigu “First take” objavila je Ustanova za kulturu i sport Ub, kao drugi naslov u ediciji “Istorija Uba: grad i ljudi” – jedna kulturna niša u Srbiji. Na promociji, o njoj će, pored autora, govoriti Ubljanin dr Miroslav Perišić, direktor Arhiv Srbije, dok će odlomke čitati Aleksandar Tadić, Vlada Tadić, Vladislav Krsmanović, Radomir Lale Planinčić i Vanja Puletić.

U muzičkom delu programa učestvuju Đorđe Lučić i Dragan Maki Maksimović.

Radovan Puletić, rođen 1963. godine, po zanimanju je pravnik, a pisanjem se bavi skoro tri decenije na jedan originalan i literarno prepoznatljiv način. Do sada je objavio zbirke tekstova “Brat” i “Krvni prijatelji”. Oženjen je i otac dvoje dece. Živi i radi na Ubu.

Ulaz je slobodan.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE