Obrenovac, 20.10.2018

Obrenov─Źanima predstavljen roman 'Duhovi du┼ż Drine'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 20.10.2017.
Uspe┼ínih knji┼żevnika iz Obrenovca ima mnogo, a jedna od njih je i Angelina Petrovi─ç

Foto:Printscreen


´╗┐

Do sada je potpisala šest romana, sebe opisuje kao nekog ko zalazi u dubinu ljudskog karaktera, ali i nekog ko se godinama bori za umetnost. Novo delo "Duhovi du┼ż Drine" predstavila je svojim sugra─Ĺanima u prostorijama biblioteke "Vlada Aksentijevi─ç".

"Pre svega mi je velika ─Źast da posle toliko godina imam promociju u mestu u kom ┼żivim, tako da sam veoma uzbu─Ĺena i sre─çna. U pitanju je moj sedmi roman "Duhovi du┼ż Drine". Svi oni koji su ranije ─Źitali moje knjige, znaju da sam ja ┼żanrovski opredeljena kao pisac psiho-trilera , a ja bih rekla psiholoških romana. Ja sam neko ko zadire u dubinu, karakter, u ljudsku psihu, ali kroz pri─Źe junaka te─Źem dok ne isplivam ili potonem, zavisno od ishoda samog romana. Posle šest objavljenih romana, usudila sam se da odem korak dalje, pa roman "Duhovi du┼ż Drine" po svojoj ┼żanrovskoj strukturi mo┼że da se kombinuje kao sklop istorijske misterije i savremenog trilera, " ka┼że Angelina Petrovi─ç, autor romana.

Sedmi roman uspešne Obrenov─Źanke veoma je kompleksan. Pokriva dug vremenski period, govori o sudbinama generacija i donosi nove podatke o porodici Romanov, kao i srpskoj dinastiji Obrenovi─ça.

"Ako ka┼żem da radnja po─Źinje 1904. godine, u jednoj zabiti, negde na trome─Ĺi Bosne, Srbije i Hrvatske i ako ka┼żem da se završava ove naše 2017. godine, zna─Źi da sam plovila vremenom i probala kroz sudbinu jedne porodice da ispišem sudbine ljudi i generacija, sve ono što smo prošli. Pri tom sam pisala o carskoj porodici Romanov, Obrenovi─çima, sve ono što se mo┼żda naslu─çivalo, a nije znalo. To je zahtevalo dosta istra┼żivanja, dosta rada. Kada ho─çete da napišete nešto što je potkovano istorijskim ─Źinjenicama, onda morate da budete precizni i ta─Źni. Nadam se da ─çe publika sa zadovoljstvom ─Źitati moju sedmu knjigu, a ja sam presre─çna što sam kona─Źno u svom gradu, " navela je Angelina.

Delo "Duhovi du┼ż Drine" objavila je izdava─Źka ku─ça "Cepelin", koju uspešno vode Angelina i njen sin.

"Objavili smo dva izdanja, nadam se da ─çe ih biti još. Borimo se za kvalitet, bi─çemo na predstoje─çem sajmu knjiga i ima─çemo svoj štand. Veoma smo ponosni jer smo ambasadori umetnosti. Ja sam neko ko se godinama bori za umetnost, iza sebe imam preko 500 gostovanja u Srbiji i regionu. Jedan roman je objavljen u Nema─Źkoj. Mo┼żda sam kriva malo što sam zapostavila Obrenovac, ali sada ispravljam tu grešku. Puno mi je srce kada vidim sve ove ljude koji su došli da me podr┼że, " dodala je autorka knjige koja nosi mnogo do sada neotkrivenog.

Angelinu Petrovi─ç i njeno novo delo Obrenov─Źani su do─Źekali sa oduševljenjem i pozitivnim komentarima. Poštovaoci njenog rada i ljubitelji njenog pera ispunili su gradsku biblioteku, kako bi što više saznali o svemu što kriju "Duhovi du┼ż Drine".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE