Obrenovac, 19.08.2022

SVETSKA PREMIJERA Stefan Milenković i Nele Karajlić predstavljaju „Rock El Clasico“ u Dubaiju


Izvor: Blic | Obrenovac, 19.02.2022.
U okviru predstavljanja Srbije na Svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai, u najvećoj dvorani Expo-a, spektakularnoj Al Wasl Plazi u nedelju 20. februara u 16 časova, svoju svetsku premijeru doživeće inovativni muzički projekat „Rock El Clasico“ u kome zajedno nastupaju Stefan Milenković i Nele Karajlić.

Foto:NEBOJŠA BABIĆ / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE
U okviru predstavljanja Srbije na Svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai, u najvećoj dvorani Expo-a, spektakularnoj Al Wasl Plazi u nedelju 20. februara u 16 časova, svoju svetsku premijeru doživeće inovativni muzički projekat „Rock El Clasico“ u kome zajedno nastupaju Stefan Milenković i Nele Karajlić.

Stefan Milenković, svetski poznati virtuoz na violini i Nele Karajlić, rok zvezda, udružili su svoje talente i višedecenijsko iskustvo kreirajući „Rock El Clasico“ kao zajednički projekat. Sadržaj ove umetničke bajke je svojevrsna integracija muzičkih pravaca na različitim nivoima, kojom se uklanjaju zidovi između klasične i rok muzike. Ovaj koncept donosi nova rešenja – dijalog nespojivog, a rezultat je autentično muzičko delo nastalo kao plod višegodišnjeg spajanja njihovih izuzetnih umetničkih pečata.

- U osnovi svega je spoj naših iskustava, znatiželje, svestranosti, pa i ludosti. Možda smo neobičan spoj, ali činjenica je da smo obojica netipični, svako u svom fahu. Prema Neletu i njegovom radu gajim veliko poštovanje i nekako smo odmah “kliknuli”. Ogromnu motivaciju dalo nam je saznanje da nemamo ograničenja u umetničko-kreativnom smislu. Muzički program će činiti sve ono što se nama dopada, kroz spoj naših izražaja i ličnosti na sceni - navodi Stefan Milenković, inače ambasador nacionalne platforme Srbija stvara koja je podržala kreairenje ovog projekta.

Poznati balkanski rok muzičar dr Nele Karajlić ističe da je reč o inovativnom, ali i eksperimentalnom i veoma hrabrom muzičkom:

“Ko god je poznavao Stefana i mene, ova avantura ga nije iznenadila. Svi moji prijatelji i kolege znaju da sam nemirnog duha i da me ne zadovoljava puko interpretiranje starih pjesama. Čitav jedan dio moje karijere, bio je rezultat velikog eksperimenta. Ne postoji ništa što se ne može spojiti, promeniti, rasklopiti na sastavne delove i sklopiti na drugačiji način. Veoma je malo takvih dela, mada mislim i da ih nema. Muzika ima mnogo kombinacija, nijansi, različitih delova, mozaika, koji su u stvari isti, a sa njima se možete igrati bez ograničenja”, ističe Karajlić.

Na koncertu publika iz celog sveta imaće priliku da čuje dobro poznate pesme dr Neleta Karajlića: „Gile Šampion“ u maniru Čajkovskog, sa kojim je ukomponovano “Labudovo jezero”, „Devil in the Business Class“ u kombinaciji sa Šostakovičem, Bramsove „Mađarske igre“, koje su spojene sa „Vukotom“, „Tri ratna havera“ sa Betovenovom „Petom simfonijom“ i mnoge druge.

 

Nakon svetske premijere ovog jedinstvenog koncerta, “Rock El Classico” će imati svoju beogradsku premijeru na Svetski dan muzike, 21. juna na Tašmajdanu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE