Obrenovac, 18.10.2018

Predstavljanje knjige „Sunce ovog dana“ Vladimira Pištala


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 14.11.2017
Utorak, 14. novembar 2017. godine od 19 časova u Biblioteci „Vlada Aksentijević“ u Obrenovcu
U utorak, 14. novembra 2017. godine od 19 časova u Biblioteci "Vlada Aksentijević" biće predstavljen roman "Sunce ovog dana: Pismo Andriću" Vladimira Pištala o kom će govoriti sam autor kao i Nenad Šaponja, osnivač izdavačke kuće "Agora".

Vladimir Pištalo (1960) je jedan od najznačajnijih savremenih srpskih pripovedača. Među njegova najpoznatija ostvarenja spadaju poetske proze „Slikovnica“, „Manifesti“, „Noći“ i „Kraj Veka“, zbirke priča „Vitraž u sećanju“, „Priče iz celog sveta“ i romane „Milenijum u Beogradu“ i „Tesla, portet među maskama“, za koji je dobio NINovu nagradu.
Pored ovih dela, Pištalo je i autor dve neobične literarno-biografske knjige – „Aleksandride“, bajkovite povesti o životu Aleksandra Makedonskog, i novele „Korto Malteze“.
Živi u Americi gde predaje svetsku i američku istoriju na univerzitetu u Vusteru.

 

Pisma opisana u knjizi predstavljaju transvremenski dijalog dva pisca kroz koji Andrićevo vreme „isijava“, a time ova knjiga čini našu književnost velikom. Beskompromisno demonstrirajući etiku književne odanosti, ali istovremeno i etiku odanosti književnosti, pripovedanju sveta, Pištalo razgovara sa Andrićem na način blizak onome kako je mladi Andrić vodio „Razgovor sa Gojom“.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE