Obrenovac, 20.10.2018

Spektakularni koncert 'Riblje čorbe' pred Obrenovčanima


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 05.11.2017
Atmosfera se ne može opisati rečima, zato su tu slike koje govore više od reči.

Foto:lokalnenovine.rs
Povodom 35 godina postojanja Sportsko kulturnog centra Obrenovac, rukovodstvo SKC-a uz pomoć Gradske opštine Obrenovac, Obrenovčanima je upriličilo koncert kultnog benda srpske rock scene "Riblja čorba".

Legendarna rok grupa "Riblja čorba"  slavi četiri decenije postojanja i plodnog umetničkog rada. Grupa je zvanično nastala u restoranu Šumatovac 15. avgusta 1978. godine. Prvobitno je trebalo da se zove Bora i Ratnici, a onda su odlučili da bend ponese naziv "Riblja čorba". Prvi singl sa pesmom "Lutka sa naslovne strane"nailazi na dobar odziv kod poštovaoca rock zvuka i doživljava veliku popularnost koja postoji do današnjeg dana.

Uz njihovu muziku odrastale su mnoge generacije, pa je tako Dom kulture sinoć bio pun i mladih i starih koji su uz zvuke Borinih pesama evocirali uspomene na neke davne dane. Puna dva i po sata, Obrenovčani su pevali  u glas sa frontmenom Borom Đorđevićem, koji je sa svojom ekipom muzičara napravio vatrenu atmosferu, kao na stadionu. 

Ređale su se pesme "Lutka sa naslovne strane", "Ko te ljubi dok sam ja na straži" "Ostani đubre do kraja" "Kad sam bio mlad" "Volim žene"..i tako do kraja koncerta kada je uz ovacije i aplauz bend ispraćen. Atmosfera se ne može opisati rečima, zato su tu slike koje govore više od reči.

Obrenovački Sportsko kulturni Centar zahvaljujući novom rukovodstvu vraća stari sjaj, jer Obrenovcu su nedostajala kulturna dešavanja i koncerti poput ovog sinoć. Kako navodi direktor JP SKC , Ivan Jegorović ovo je samo početak i Obrenovčane očekuju još mnogobrojna lepa dešavanja.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE