Obrenovac, 26.09.2018

Održana predstava „Srčana mana“


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.11.2017.
Mlade glumice pozorišta „Dvorište“ priredile su predstavu „Srčana mana“, čije je izvođenje označilo početak praznične sezone u ovom teatru

Foto:Printscreen
Kratke priče iz zbirke Dušana Radovića, koja nosi naziv „Ženski razgovori“, predstavljene su publici na drugačiji način. Replike su ispraćene smehom i aplauzom, a glumice pozorišta „Dvorište“ objasnile su šta je uzrok srčane mane kod muškaraca. O muško-ženskim odnosima govorile su kroz svoje uloge Jovana Tomašević, Olivera Jovičić, Bojana Radević, Anastasija Marjan.

„Pre svega, ja sam jedna onako laka žena, koja vidi muškarce na jedan određeni način. Međutim, posle nekog vremena, ona se zaljubljuje u nešto potpuno suprotno od tog prvobitnog viđenja muškarca. Time dovodi sebe u tu situaciju da, pored svih tih muškaraca koje je ranije koristila, bude ta koje je iskorišćena,“ rekla je o svojoj ulozi glumica Jovana Tomašević.

Osim iskorišćene žene, na sceni se našla prepredena udovica, devojka ogorčena na muški rod, ali i jedna domaćica, koja je apsolutno posvećena deci i kućnim poslovima, Olivera Jovičić.

„Srčanu manu kod muškaraca izaziva uglavnom žena, zato što ne može da postigne sve po kući, zato što ne može da postigne da uradi sve za njega, ne može da mu se posveti, jer je više posvećena deci i kućnim poslovima,“ kaže glumica Anastasija Marjan.

Otvaranje praznične sezone propraćeno je od strane mnogobrojnih gledalaca, a „Srčana mana“ je samo uvertira svega što pozorište „Dvorište“ planira da predstavi svojoj publici.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE