Obrenovac, 09.07.2020

X MEĐUNARODNI SUSRETI U OBRENOVCU


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 03.08.2019.
Festival narodnog stvaralaštva i folklorne tradicije 'Međunarodni susreti u Obrenovcu' biće održan od 11. do 14. avgusta

Foto:Printscreen
Jubilarni, deseti po redu Festival narodnog stvaralaštva i folklorne tradicije ”Međunarodni susreti u Obrenovcu” biće održan od 11. do 14. avgusta. Kao što je to bio slučaj sa svim prethodnim, tako će i ovogodišnja manifestacija okupiti domaće i inostrane folklorne ansamble.

Međunarodni folk susreti održavaju se i u Sremskoj Mitrovici i Bečeju, tako da će zajedničkom organizacijom tri grada na festivalu učestvovati 20 ansambala iz 16 zemalja i to iz Bugarske, Francuske, BiH, Poljske, Egipta, Gruzije, Hrvatske, Mađarkse, Meksika, Severne Makedonije, Rumunije, Slovenije, Španije, Rusije i Turske.

Tokom trajanja festivala sva folklorna društva će imati nastupe na Gradskom trgu i defile kroz grad kako bi prikazali svoje nošnje i kulturnu baštinu zemlje iz koje dolaze. Za vreme festivala biće organizovan i etno bazar, izložba radova primenjene umetnosti, izložba meda i poljoprivrednih proizvoda i turističke promocije Surčina i Svrljiga.

Otvaranje manifestacije zakazano je za nedelju, 11. avgust, svečanim defileom koji će krenuti u 19.00 časova od ”C marketa”. U defileu će učestvovati sva domaća kulturno umetnička društva kao i svi gosti, a kretaće se Ulicom Vuka Karadžića, zatim Knez Mihailovom, Ulicom Miloša Obrenovića do Gradskog trga gde će program početi u 20.30 časova.

Organizator i pokrovitelj manifestacije je Gradska opština Obrenovac.

Od 2015. godine Festival je pod pokroviteljstvom Međunarodne organizacije CIOF. Ove godine podršku organizaciji ovog kulturnog događaja dao je UNESCO.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE