Obrenovac, 24.08.2019

'Obrenovačko leto' zatvoreno uz šapat vina (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 01.09.2018.
Poetski teatar COTK 'TENT' zatvorio je ovogodišnje 'Obrenovačko leto' poetsko-muzičkim performansom 'Šaputanje vina'

Foto:lokalnenovine.rs
Na otvorenoj sceni pod platanima SKC-a sinoć je stavljena tačka na još jedno kulturom ispunjeno leto. Obrenovčani koji su protekla dva meseca pomno pratili sva dešavanja, odlučili su da uz boemsku poeziju i poneku čašu vina provedu poslednje avgustovsko veče.

Članovi Poetskog teatra Centra za očuvanje tradicije i kulutre „TENT“ podelili su sa svojim sugrađanima čari nekadašnjeg kafanskog života. Stihovima i notama razbili su sve zablude o tome da se kafana vezuje isklučivo za poroke i nesreću.

„Performans „Šaputanje vina“ je izbor iz boemske kafanske poezije. Poetski teatar je na sceni pokušao da oživi kafanu kakva je nekada bila, tj. kao sabirni centar dubokih emocija, svekolike kreativnosti i duhovitosti. Vlada zabluda u narodu da je kafana stecište poročnih ljudi i nesreća. Naprotiv, u kafani se i veselilo i radovali, i tugovali, doduše, i volelo i patilo zbog ljubavi i živelo. Kafana je medij koji je dugo trajao i koji se, nadam se, neće brzo ugasiti“, rekao je Vlada Batinić, član Poetskog teatra.

Od 1. jula pa sve do „Šaputanja vina“ Obrenovčani su uživali u razvnovrsnom programu. „Obrenovačko leto“ ponudilo je manifestacije za svačiji ukus, a na sceni SKC-a i u dvorištu Biblioteke „Vlada Aksentijević“ smenjivali su se rok i pop sastavi, tamburaški orkestri, glumci, pisci, plesači.

„Na istom mestu na kom smo 1. jula krenuli sa ovogodišnjom manifestacijom „Obrenovačko leto“. Ukupono smo imali 36 manifestacija, na dve scene, na ovoj pod platanima i drugoj u Biblioteci. Videli smo sedam koncerata, sedam dečijih predstava, sedam pozorišnih predstava, kabaretske programe, izložbe, promocije knjiga. Bilo je tu za svakoga ponešto i svako je mogao da nađe sebe“, rekao je Zoran Ćorlomanović, predsednik Komisije za kulturu Gradske opštine Obrenovac.

Prema njegovim rečima, ovogodišnje programe ispratio je veći broj sugrađana, što će svakako biti podstrek da „Obrenovačko leto“ 2019. donese nove i još kvalitetnije kulturne večeri.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE