Obrenovac, 22.10.2019

Radionica ,,Stari srpski zanati''


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 16.06.2016
Centar za očuvanje tradicije i kulture ,,Termoelektrane Nikola Tesla'' Obrenovac raspisuje KONKURS za učestvovanje u projektu ,,Stari srpski zanati''
Centar za očuvanje tradicije i kulture ,,Termoelektrane Nikola Tesla'' Obrenovac raspisuje KONKURS za učestvovanje u projektu ,,Stari srpski zanati''. Projekat će se sufinansirati sredstvima iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, i biće realizovan u periodu od 25. juna do 8. oktobra 2017. godine.

Cilj projekta je da polaznici ovladaju osnovama tehnika starih srpskih zanata: pletenje, vez i heklanje, te da na završnoj izložbi prikažu svoje ručne radove. Radionice će se realizovati kroz tri ciklusa, pri čemu svaki ciklus obrađuje jedan zanat:

I ciklus: Pletenje – 6 časova
II ciklus: Vez – 8 časova
III ciklus: Heklanje – 5 časova
Besplatne radionice se realizuju kroz 19 časova koji će se organizovati jednom nedeljno (svake nedelje) u prostorijama Sokolskog doma u Obrenovcu u terminu od 18 do 19 časova. U periodu od 21. avgusta do 10. septembra planirana je pauza tokom koje se neće održavati časovi, već će polaznici sistematizovati naučene veštine i stečeno znanje. Prodajna izložba organizovaće se 21. i 22. oktobra 2017. godine.

Radionice su namenjene svim zainteresovanim osobama uzrasta od 12 do 60 godina.

Sva potrebna sredstva za rad i predmeti rada obezbeđeni su sredstvima iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Popunjen пријавни образац   je  potrebno poslati na e-mail adresu:

о ffice@cotktent.rs, najkasnije do petka, 23. juna 2017. godine.

Za sva dodatna pitanja, možete se obratiti članovima projektnog tima (Jovana Đotunović: +381 (65) 589 31 80, j_djotunovic@cotktent.rs; Uroš Vitić: +381 (64) 031 80 68, sekretar@cotktent.rs; Boban Kostić: +381 (64) 179 48 66, umetnickirukovodilac@cotktent.rs).

Koordinator projekta: Jovana Đotunović (1990), master inženjer menadžmenta / diplomirani inženjer organizacionih nauka / nastavnik računarstva i informatike u Gimnaziji u Obrenovcu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE