Obrenovac, 16.07.2019

COTK 'TENT' oduševio Španiju


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 25.08.2018.
Nezaboravna turneja donela je nova iskustva i odličnu saradnju sa brojnim ansamblima širom sveta

Foto:Printscreen
Članovi Centra za očuvanje tradicije i kulture „TENT“ vratili su se iz Španije 22. avgusta. Kao izuzetni ambasadori kulture svoje zemlje, Tentovci su učestvovali na 38. Međunarodnom festivalu folklora, koji je u gradu Aviles organizovao Internacionalni savet festivala folklora i folklorne umetnosti (CIOFF).

Prezadovoljni učešćem, članovi COTK-a ostvarili su brojne kontakte i otpočeli neprocenjiva prijateljstva. Bili su jedini predstavnici naše zemlje, a scenu su delili sa ansamblima iz Tajlanda, Rusije, Alžira. Oduševili su i svoje kolege, ali i lokalnu publiku koja je sa posebnom pažnjom pratila sve korake srpskih igara.

Za doček i gostoprimstvo u Španiji Obrenovčani imaju samo reči hvale. Koreografijama i pesmama iz Srbije motivisali su ostala kulturno-umetnička društva da dođu u Obrenovac i upoznaju sve ono što naš grad i naša zemlja mogu da ponude.

Centar za očuvanje tradicije i kulture „TENT“ još jednom je pokazao svetu da kulturno nasleđe Srbije predstavlja neizostavan deo svetskog folklornog i muzičkog mozaika.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE