Obrenovac, 31.05.2020

TREĆI ROĐENDAN DNTK 'JEKA'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 28.05.2019.
Društvo 'Jeka' može se pohvaliti izuzetno uspešnim nastupima kako na našoj sceni, tako i na scenama širom Srbije i sveta

Foto:Printscreen
Društvo za negovanje tradicije i kulture "Jeka" svečanim koncertom u pozorišnoj sali Doma kulture obeležilo je svoj treći rođendan. Kako i priliči ovakvim manifestacijama, bogat program predstavljen je velikom broju Obrenovčana koji ovo mlado, ali veoma uspešno društvo, prati još od prvih nastupa.

"Čini se da smo duže u Obrenovcu, u ovom kulturnom životu, verovatno iz razloga što smo organizovali dosta koncerata. Dakle, ne funkcionišemo samo kada su u pitanju godišnjice, nego i između toga. Imamo mnogo grupa, kako dece, tako i starijih", rekla je Jelena Stanišić ispred DNTK "Jeka".

Društvo trenutno broji oko 300 članova, koji svoje igračko umeće pokazuju kroz četiri ansambla, a svoj prvi nastup sinoć su imali "Rekreativci JEKE".

"To je grupa koja je, kako i sam naziv kaže, iz svojih nekih ličnih pobuda i entuzijazma, počela da se bavi folklorom pre nepunih godinu dana i ovo je njihov prvi nastup, baš na godišnjici Društva", kazala je Stanišić.

"Jeka" iz koncerta u koncert svoju publiku obraduje novim koreografijama, novim nošnjama, pesmama, melodijama, a jedino što je staro i što se uvek plasira u nepromenjenom obliku jeste istinska želja za očuvanjem bogatog kulturnog nasleđa Srbije.

"Imamo Narodni orkestar koji je sekcija za sebe, imamo pevačku grupu koja je takođe sekcija za sebe, a opet smo na sceni svi jedno. Pored svega toga, tu su putovanja, druženja, kako po inostranstvu, tako i po Srbiji", istakla je Stanišić.

Obrenovačka publika je u sali SKC-a gromoglasnim aplauzom nagradila 12 koregrafija, ali i izvanredna izvođenja Narodnog orkestra i pevačke grupe.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE