Obrenovac, 13.07.2020

'Uspavana lepotica' odigrana u SKC-u


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 29.07.2019.
Najmlađi uživali u neobičnoj lutkarskoj predstavi

Foto:Printscreen
U pozorišnoj sali Sportksko-kulturnog centra "Obrenovac" lutkarsko pozorište "Bajkamela" iz Beograda izvelo je predstavu "Uspavana lepotica". Mališani su ponovo svojim reakcijama nagradili program "Obrenovačkog leta" i novu verziju omiljene bajke.

""Uspavana lepotica" je lutkarska predstava koja je namenjena deci od vrtićkog do školskog uzrasta, negde do 4. razreda osnovne škole. Ona šalje tu poruku da smo i mi nekada imali kraljeve i kraljice i princeze, jer je ta priča koju svi dobro znamo smeštena u Srbiji, ima neočekivani zaplet jer se princeza ne zaljubljuje u princa nego u pastira", rekao je glumac Milan Šijak.

Srpskoj princezi sreću nije doneo beli konj. To su u odigranoj predstavi bile bele ovce, a najmlađe je veoma iznenadila radnja koju do sada nisu imali priliku da čuju ili vide.

"Ovo je adaptirana "Uspavana lepotica". Naravno, ona nosi priču o borbi dobra i zla i kako dobro uvek pobedi, ali je kod nas to poistovećeno sa našim mentalitetom i onda je ta ljubav mnogo čistija i mnogo zanimljivija", kazala je glumica Teodora Petrović.

Glumci koji su u nedelju zabavili obrenovačke mališane kažu da su lutkarske predstave izuzetno zahtevne, ali i da je njihovo izvođenje pravo zadovoljstvo i za one koji su na sceni i za zainteresovanu publiku.

"Obrenovačko leto" nastaviće da mami osmehe najmlađih jer je već za 3. avgust zakazana dečija predstava "Kung Fu patuljci".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE