Obrenovac, 20.10.2018

Promocija priru─Źnika ÔÇśCrtam, ┼íaram i rukama stvaramÔÇÖ


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 05.10.2017
Priru─Źnik za decu jaslenog uzrasta, autorki Nata┼íe Mitrovi─ç i Radmile Pavlovi─ç predstavljen u galeriji JP SKC ÔÇśObrenovacÔÇÖ


´╗┐

U galeriji JP SKC "Obrenovac"  predstavljen je  priru─Źnik za roditelje i vaspita─Źe "Crtam, šaram i rukama stvaram". Autorke priru─Źnika su Nataša Mitrovi─ç i Radmila Pavlovi─ç, zaposlene u predškolskoj ustanovi "Perka Vi─çentijevi─ç", na radnom mestu medicinske sestre vaspita─Źa u grupi, koje svoj posao obavljaju profesionalno i sa mnogo ljubavi.

Prisutni su kroz video prezentaciju mogli da se upoznaju sa ovim priru─Źnikom u izdanju Kreativnog centra. Ovaj priru─Źnik je nastao iz neposrednog rada sa decom, zahvaljuju─çi dugogodišnjoj praksi, kao i kontinuiranom stru─Źnom li─Źnom usavršavanju autorki. 

Priru─Źnik je namenjen medicinskim sestrama vaspita─Źima, ali i roditeljima i svima onima koji se bave decom jaslenog uzrasta. Ovaj priru─Źnik nudi brojne ideje za organizovanje grafi─Źko-likovnih igara i aktivnosti sa decom. Pokrivene su brojne teme i likovne tehnike, od najjednostavnijih, poput crtanja olovkom i drvenim bojicama, preko prikaza teknika otiskivanja i kola┼ża, do rada s prirodnim i nestruktuiranim materijalima. Aktivnosti su prikazane postupno: od uvodnog dela, u kojem se deci na razumljiv na─Źin pribli┼żava i opisuje tema kojom ─çe se baviti, preko glavnog dela, gde je opisan na─Źin primene likovnih tehnika, pa do završnog dela, s posebnim napomenama i predlozima za to kako mogu da se izla┼żu gotovi produkti aktivnosti.

"Radi se o grafi─Źko likovnim aktivnostima za decu do tri godine i trudili smo se da pišemo tako da svi razumeju kako bi poboljšali i kvalitetnije proveli vreme sa svojom decom, igraju─çi se. Prvo smo primenili u praksi, videli rezultate koji su bili jako dobri i onda to preto─Źili na list papira." - rekla je autorka Nataša Mitrovi─ç.

Ovaj priru─Źnik je izazvao veliko interesovanje tako da autorke planiraju da se u narednom periodu pozabave nekim novim temama koje su zna─Źajne za decu, roditelje ali i vaspita─Źe.

" U današnje vreme akcenat staviti na porodicu kao klju─Ź, tu se krije sve ono što je najva┼żnije da dete ponese u ┼żivot. Zato treba stalno da govorimo o zna─Źaju porodice, porodica je najva┼żnija karika u današnjem društvu." - rekla je autorka  Radmila Pavlovi─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE