Obrenovac, 22.08.2019

Vrtić 'Cvrčak' i bajka o drugarstvu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 14.12.2018.
Mališani pripremne predškolske grupe sva stečena znanja krunisali su još jednim muzičko-scenskim nastupom

Foto:Printscreen
Prednovogodišnja priredba jeste jedna od omiljenih prazničnih tradicija dece, ali i zaposlenih u vrtiću „Cvrčak“. Godina na izmaku donela je mališanima mnoga znanja, dovoljna za pripremu kvalitetnog programa i predstave pod nazivom „Drug za drugarstvo“.

„Mi praktikujemo da uoči svake Nove godine roditeljima priredimo neku predstavu, odnosno sistematizaciju dečijih znanja stečenih od septembra. Deca ovog puta pred roditeljima izvode predstavu „Drug za drugarstvo“, odnosno realizaciju našeg novembarskog plana koji se zvao „Raspevani novembar“, gde smo mi uz mnogobrojne muzičke radionice prepevavali poznate tekstove uz nepoznatu muziku“, rekla je Nadežda Vićentić, rukovodilac vrtića „Cvrčak“.

Puna sala ponosnih roditelja u Sokolskom domu doprinela je odličnoj atmosferi i tome da se deca zabave govoreći o ljubavi i prijateljstvu. Na sjajan nastup obrenovačkih mališana značajno su uticale brojne muzičke radionice održane u novembru.

„Deca su prepoznavala različite vrste muzičkih žanrova, dakle rok, pop, dečiju muziku, narodnu tradicionalnu i na osnovu neke naše evaluacije možemo reći da se deci najviše dopala rok muzika. Vrlo često su tražili da im puštamo tu muziku, kako bi pravili različite koreografije“, dodala je Vićentić.

S obzirom na to da dečijeg talenta, truda i učenja ima u neograničenim količinama, iz vrtića su najavili i izvođenje novogodišnjeg programa pod nazivom „Uspavani Deda Mraz“.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE