Obrenovac, 22.10.2019

Kurs: Viki bibliotekar


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 08.05.2017
Potrebno je da svi zainteresovani polaznici prijave svoje učešće do utorka, 9. maja, a kurs se održava 11. i 12. maja 2017.
U čitaonici Biblioteke 11. i 12. maja 2017. godine biće organizovan besplatan kurs „Viki bibliotekar“ u terminu od 10-13 časova. Kurs je namenjen svim zainteresovanim polaznicima starijim od 16 godina.

Kurs pruža informacije o aktivnostima Vikimedije Srbije, mogućnostima koje pruža Vikipedija i ostali Viki-projekti (Viki-vesti, Viki-rečnik, Viki-knjige, Viki-izvornik, Viki-citat, Vikimedijina ostava). Obuka polaznika kursa obuhvata teme kao što su: upoznavanje sa principima uređivanja članaka, pisanje i prevođenje tekstova, izvori i autorska prava (detaljno upoznavanje polaznika sa osnovnim načelom Vikipedije: „Sve što napišete, morate da potkrepite izvorima“).


Pored teorijskog dela, predviđena je radionica koja omogućuje polaznicima da samostalno kreiraju i postavljaju na Vikipediju što bogatiji, kvalitetniji i informativniji sadržaj.


Radionica obuhvata:
– postavljanje novih stranica na Vikipediju o bibliotekama i njihovoj kulturnoj delatnosti,
– postavljanje novih stranica na bilo koju temu prema interesovanju polaznika,
– postavljanje galerije slika,
– postavljanje što kvalitetnijih i potpunijih bibliografskih podataka o izabranoj temi uz poštovanje svih autorskih prava (linkovi do kompletnih sadržaja tekstova, bibliografski podaci o štampanim i elektronskim izvorima informacija i sl.).


Predavači su Aleksandra Popović, Oja Krinulović, Mile Stijepović i Igor Živanović, bibliotekari Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“ u Beogradu.


Potrebno je da svi zainteresovani polaznici prijave svoje učešÄ‡e do utorka, 9. maja 2017. zbog dobijanja uputstava za otvaranje naloga neophodnog za rad, na mejl: popovic@unilib.bg.ac.rs. Na kurs je potrebno poneti lap-top računare..
Ukoliko bude više prijavljenih, kurs će se ogranizovani i u naknadnom terminu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE