Obrenovac, 16.07.2019

Restaurirano 'Varljivo leto '68' u SKC-u


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 12.09.2018.
Nakon digitalne restauracije u okviru projekta 'Vip Kinoteka', film 'Varljivo leto '68' stiže i u Obrenovac

Foto:Printscreen
Snimljeno u režiji Gorana Paskaljevića, ovo kultno ostvarenje poznato je po izvanrednoj glumačkoj postavi i odličnoj glumi legendarnog Danila Bate Stojkovića kao i Mije Aleksića, Slavka Štimca, Mire Banjac, Nede Arnerić, Sanje Vejnović, Ivane Mihić i drugih.

Film, koji na duhovit način prikazuje ljubavne probleme mladog Petra, u čijoj se koži našao Slavko Štimac, i njegov odnos sa ocem, osvojio je Gran pri žirija na festivalu Mediteranskog filma u Bastiji, kao i Gran pri i nagradu publike u Orleanu, a učestvovao je na mnogim međunarodnim festivalima.

Projekat "Vip Kinoteka", nastao u saradnji kompanije Vip mobile i Jugoslovenske kinoteke, za cilj ima da sačuva i zaštiti ostvarenja koja su obeležila srpsku kinematografiju, a proglašena su za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja. Ovim projektom, koji trenutno podrazumeva deset filmskih ostvarenja, započet je dugo očekivani proces digitalne restauracije srpskog filmskog nasleđa.

Projekcija filma "Varljivo leto '68" u bioskopu Doma kulture u Obrenovcu zakazana je za četvrtak, 13. septembra, u 20 časova.

Ulaz je besplatan!

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE