Obrenovac, 16.04.2024

PREDSTAVA ”VELIKA SEOBA ARHIVATORA”


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 08.12.2022.
Cena ulaznice za parter je 1.200,00 dinara, za balkon 1.000,00 dinara

Foto:obrenovac.rs


U četvrtak, 15. decembra od 20.00 časova u Sportsko kulturnom centru ”Obrenovac” odigraće se predstava ”Velika seoba arhivatora”.

U ovom pozorišnom komadu posmatramo, publici poznate likove, iz ”Državnog posla”, Čvarkova, Torbicu i Boškića koji su silom prilika izmešteni iz svog prirodnog okruženja (kancelarije) u istureno odeljenje – magacin u malom mestu na Fruškoj Gori. Naši junaci se zatiču u novoj nepoznatoj sredini, u magacinu u kom su prinuđeni i da žive, u kom nema uslova za boravak tri osobe, dok istovremeno ne mogu da izbegnu svoje radne obaveze, jer su primorani da rade ne bi li dobili dozvolu da se vrate u ”rodnu kancelariju”.

Situaciju dodatno komplikuje menjanje odnosa među likovima, ulaženjem u nove sukobe oko toga ko je prvi došao u novo okruženje i ko samim tim ostvaruje veća prava u borbi za elementarne egzistencijalne uslove kao što su krov nad glavom, postelja, hrana, grejanje, higijena, kretanje itd.

Glumačku ekipu i pisce scenarija čine Dejan Ćirjaković, školovani muzičar; Dimitrije Banjac, inženjer tehnologije i Nikola Škorić, profesor istorije. Reditelj predstave je Petar Jovanović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE