Obrenovac, 25.06.2019

Film 'Zaspanka za vojnike' u SKC-u (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 10.11.2018.
Dugoočekivana patriotska čitanka stiže u Obrenovac!

Foto:Promo
Film "Zaspanka za vojnike", reditelja Predraga Gage Antonijevića, donosi priču o vojnicima jedne tobdžijske baterije u Prvom svetskom ratu, koji su kao i stotine hiljada drugih učinili slavu srpske vojske besmrtnom.

Neki od njih bili su mladići kojima je to bio prvi rat kao našem glavnom junaku Stevanu, tek svršenom studentu biologije koga otac prati u rat ne znajući da li će ga ikad više videti; drugi, pak, prekaljeni ratnici, a opet samo seljaci koji će u trenucima predaha u mislima biti sa svojim porodicama i rodnim njivama.

Okupljeni sa svih strana Srbije i beskrajno različiti, kroz sve teške dane i bitke postaju jedno u odbrani svoje otadžbine. Ovo je priča o njihovom herojstvu i prijateljstvu, priča o slozi i zajedništvu bez koga niko od njih ne bi preživeo.

Ipak, preživeo je samo jedan i ovaj film je njegovo sećanje na svoje ratne drugove, ujedno i sećanje na pola miliona poginulih srpskih vojnika u Prvom svetskom ratu nad čijim grobovima cveta mali plavi cvet - zaspanka da ih čuva kad sudbina i istorija to nisu mogli…

U filmu igraju: Ljubomir Bandović, Vuk Jovanović, Nenad Okanović, Radoš Bajić, Tihomir Arsić, Marko Pavlovski, Marko Gvero, Aleksandar Đurica i mnogi drugi, dok se u jednoj od uloga pojavljuje i preminuli Nebojša Glogovac, legendarni glumac čiji prerani odlazak sa ovog sveta i dalje izaziva ogromnu tugu i žal.

Projekcije:

Od četvrtka, 15. do nedelje, 18. novembra 2018. godine - u 20.00 časova

Cene ulaznica: 300 dinara

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE