Obrenovac, 22.10.2018

Zvuci flamenka u Obrenovcu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 09.12.2017.
Sastav „Pata Negra“ dočarao je Obrenovčanima bogatu muzičku tradiciju Andaluzije...

Foto:Printscreen
Flamenko sastav „Pata Negra“ nastupio je prvi put pred obrenovačkom publikom u Biblioteci „Vlada Aksentijević“. Prisutni su imali prilike da uživaju u notama i koracima sa prostora Andaluzije, južnog dela Španije, ali i svih drugih zemalja španskog govornog područja.

„Naš program je jako interesantan zato što prezentujemo flamenko muziku. Ne znam koliko su Obrenovčani uopšte upoznati sa njom, flamenko muzika je muzika koja je nastala na teritoriji Španije, ali pored toga, mi pokrivamo još neke predela Latinske Amerike, gde se španski koristi kao govorni jezik“, rekla je Sonja Milošević, koja svojim vokalnim sposobnostima doprinosti sastavu „Pata Negra“.

Nastupi ove grupe oduševili su publiku širom Srbije.

„Ono što bih posebno istakla je nastup na „Nišville“ džez festivalu ove godine, koji je bio zaista dobro ispraćen i nadamo se da ćemo tako nastaviti. Naši planovi za naredni period se tiču uglavnom toga da nastupamo širom naše zemlje, a sigurno i čitavog regiona zato što smo jedinstveni. Zbog toga želimo da predstavimo ovu našu priču ne samo na teritoriji Srbije, već i na teritoriji čitavog regiona“, dodala je Sonja Milošević.

„Pata Negra“ uvek nađe put do istinskih ljubitelja flamenka, a sve više je mladih koji se interesuju za muzičko i scensko iskustvo ovog sastava.

„Nije baš toliko teško, jer mi imamo čast da na naše nastupe dolaze ljudi koji istinski to znaju da cene i vole. To prosto prepoznajemo i mi na bini. Možda nismo toliko interesantni mladim ljudima, ali na našim nastupima često viđamo i njih“, kazala je Sonja.

Flamenko sastav, osim Sonje Milošević (vokal), čine renomirani muzičari Vladan Ranđelović (gitara), Aleksandar Petrović (udaraljke) i Aleksandra Pejić (ples).

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE