Obrenovac, 01.02.2023

LJUBAV BRATA I SESTRE


Izvor: SSA,Lokalne novine | Obrenovac, 28.01.2018.

Foto:Printscreen
Od rođenja sam morala da shvatim situaciju u kojoj se moj brat nalazi…

Imam brata sa posebnim potrebama i nikada se nisam postidila zbog njega, njegovog izgleda i sve što je vezano za njegovu bolest. Moj brat ima 20 godina i nije tako rođen nego se nepažnjom doktora razboleo. Naravno, to se teško prihvatilo ali je imao najveću podršku od strane roditelja.

Nije mogao hodati, pričati, ništa nije razumeo…

Roditelji su se borili svakog trenutka da prohoda, da ne ostaje u kolicima čitav život. I hvala Bogu prohodao je. Nikada nisam videla srećnije roditelje nego onog trenutka kada je moj heroj prohodao.

Njihova nada za ozdravljenjem se povećala, nijednog trenutka nisu želeli odustati. Ti prvi koraci su bili najteži za sve. Ta njegova želja da hoda od čoska do čoska, puno je značila svima. Prvi koraci, prvo padanje pa ponovno ustajanje na noge bilo je nešta što nam je svima značilo. Ali i dalje zbog nesigurnosti uviek je neko bio uz njega.

Nisam imala priliku da provodim vreme napolju sa prijateljima kao ostala deca, uz dogovor sa majkom i obavezama kod kuće, morala sam dosta vremena da provodim sa bratom jer su roditelji mnogo radili. Ali nikada se nisam ljutila na njih, nikada nisam odbijala taj zadatak. Nekako mi je bill zabavno sa bratom, sve te igračkice koje bi on rastavio, a ja ponovo sastavila, pa onda deljenje slatkiša koje bi nam majka ili otac kupovali. Sve mi je to bilo najepše jer sam provodila vreme sa bratom.

Niko nije mogao da razume zašto sam uživala u tim trenutcima, ali verovatno je to bila ljubav između brata i sestre zbog koje smo postali tako povezani. Kada god smo bili razdvojeni par dana uvek bi zaplakala u tim trenutcima u kojim mi treba on, u onim odredjenim satima kada bi se igrali zajedno. Uvek bi osećala neku prazninu.

Danas kada me pitaju da li se stidim svog brata. Ponosno odgovaram NE. Na njega sam ponosna, on je moja jedina nada u životu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE