Obrenovac, 01.04.2020

SLAV(N)I


Izvor: Miroslav ─îu─Źkovi─ç | Obrenovac, 09.05.2018.
Rad je ne┼íto ┼íto je uvek krasilo Obrenovac i Obrenov─Źane. Da smo druga─Źiji ne bi ostali i opstali ovde na ovom prostoru i posle ko zna koliko poplava, ratova i neda─ça. Ne dajmo da nam svest promene politikanti i zabu┼íanti, budimo onakvi kakvi su nam roditelji bili

Foto:Promo


´╗┐

Pro─Ĺe ─Éur─Ĺevdan, retka prilika da se okupimo kod ku─çe svi zajedno sretnemo rodbinu i dugogodišnje prijatelje...Prvo ve─Źe po tradiciji predstavlja okupljanje društva mojih roditelja prekaljenih in┼żenjera, varilaca bravara, ekonomista Prve Iskre i TENT-a, fabrika u kojima su moji roditelji pro┼żiveli kao in┼żenjeri svoj profesionalni vek. Naravno i Zelengora Umka ima svoj pe─Źat u današnjim penzionerima Rojkovca, našim dragim gostima te slavske ve─Źeri.

Se─çanja su setno naravno odlazila u daleku prošlost 70-ih i 80-ih godina prošlog veka uz svakako pominjanje onih koji danas nisu sa nama. Anegdote, šale, pesma... bile su u prvom planu ali i gordost zbog postignu─ça iz tog doba, ponos i zadovoljstvo koje ih dr┼żi u poznim godinama. Izgradnja TENT a, zatim TENT b, izgradnja armature i procesne opreme Prve Iskre bili su zahvati u kojima su u─Źestvovali sa nepunih 30godina. Prvi kilovati sa TENT b doneli su energiju Srbiji. Kod Iskrinih vedeta, se─çanje na pravljenje fabrika širom Srbije od Soko štarka, Galenike kao najve─çeg projekta, fabrike lakova Duga, Bambija, Jaffe keksa, BIP, ─îelarevo i Imleka.. Sve su to i danas brendovi koji ┼żive u naši doma─çinstvima, a delo su iskrinih radnika.

I jedni i drugi radili su po smenama, ─Źekali nove godine u fabrici za strugom i za mašinom da bi ispunili normu, bili ponosni i svesni da samo pošten i predan rad vodi do napretka. Poštovali su pravila rada, bili disciplinovani i poštovali svoje pretpostavljene. Sabornost je krasila svaku radnu organizaciju.

Nisam stigao da vidim li─Źno, ali sam ─Źuo da se u prethodna dva dana podsmevaju elanu i sabornosti koju pokazuju neki novi klinci u Meiti, klinci koji danas poput junaka iz prethodne pri─Źe nose razvoj Obrenovca. Nose zajedno sa današnjim Tent-ovcima i Protent-ovcima, nose sa našim poljoprivrednicima i privatnim preduzetnicima.

Da, postrojeni smo svi zajedno i motivisani da u─Źinimo od našeg Obrenovca najlepše mesto za ┼żivot. Motivisani da napravimo projekat odsumporavanja i da TENT ┼żiv još minimum pola veka, motivisani da naši poljoprivredni proizvodi budu najtra┼żeniji širom Beograda, motivisani da napravimo 3 miliona punja─Źa za Mercedes S klase, BMW, Ford i ostale svetske brendove.

Rad je nešto što je uvek krasilo Obrenovac i Obrenov─Źane. Da smo druga─Źiji ne bi ostali i opstali ovde na ovom prostoru i posle ko zna koliko poplava, ratova i neda─ça. Ne dajmo da nam svest promene politikanti i zabušanti, budimo onakvi kakvi su nam roditelji bili. Ponosan sam na rezultate nove generacije, ponosan na fabrike, autoput, most što ni─Źe, nove škole, nov dom zdravlja....zajedni─Źki uspeh svih nas! U veri da ─çemo imati priliku da sa svojim unucima, koji ─çe nadam se biti još bolji od nas do─Źekujemo nove slave.

Srda─Źno, vaš ─îu─Źko

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE