Obrenovac, 14.12.2018

Forum penzionera DS


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 02.01.2018.
Formiranje se odnosi na teritoriju cele Srbije...

Foto:Printscreen
U Opštinskom odboru Demokratske stranke formiran je Forum penzionera, koji za cilj ima da poboljša status najstarijih sugrađana u društvu. Aktivnost kojoj se najviše daje na značaju tiče se penzija.

„Ova akcija Foruma penzionera Opštinskog odbora želi da se ono što je nezakonito, a smanjenje penzija je nezakonito, promeni. Ono što bih ja poručio penzionerima, uz čestitku i poželeo zdravlje, uspeh u porodičnom životu, jeste da će u sledećoj godini biti organizovani gradski izbori i na tim izborima će se, promenom vlasti u Beogradu, promeniti i politika. Ostaće senior kartice, ostaće izleti za penzionere, ali će se vratiti nezakonito oteta sredstva, koja su od 2014. prilično velika i ona će omogućiti penzionerima jedan pristojan život u narednom periodu“, navodi Slobodan Molerović, predsednik OO DS.

Iz stranke navode da će forumima biti pokrivena čitava Srbija.

„Forum penzionera formiran je na nivou Demokratske stranke pre oko godinu dana i kao takav je počeo da se širi po celoj Srbiji. U ovom trenutku pokriven je Beograd skoro 90 odsto, pokrivena je Centralna Srbija negde oko 70 odsto i što je interesantno, pokriven je i jug Srbije sa više od 90 odsto. U toku je formiranje Foruma penzionera u Opštinskim odborima u Vojvodini, tako da će bti pokrivena cela Srbija“, kaže Vojislav Blagojević, predsednik Foruma penzionera DS.

Članovi foruma će akcenat staviti na podnošenje zahteva za obaranje zakona o umanjenju penzija.

„Akcija na celoj teritoriji Srbije podrazumeva da se obrate svi penzioneri koji se smatraju oštećenim, preko advokatske kancelarije Demokratske stranke. Biće utuživanje od PIO fonda do Strazbura, sve dok se ne bude oborio zakon po kom se umanjuju penzije“, dodao je Blagojević.

Penzionerima koji su zainteresovani za aktivnosti foruma sve informacije će biti dostupne u prostorijama Demokratske stranke.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE