Obrenovac, 07.08.2020

PUT SRBIJE U EU


Izvor: Ve─Źernje novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 16.06.2019.
Da li ─çe Srbija uskoro otvoriti nova poglavlja i koliko njih, trebalo bi da bude poznato krajem slede─çe nedelje

Foto:Depositphotos/Fredex


´╗┐

Odnosno, nakon što se u Briselu 20. i 21. juna okupe šefovi vlada i dr┼żava EU.

Rumunija, koja završava predsedavanje Uniji, lobira da se do kraja meseca odr┼żi me─Ĺuvladina konferencija, na kojoj bi bila otvorena poglavlja sa Srbijom, ali kona─Źna odluka još nije doneta, pišu "Ve─Źernje novosti".

U toku su razgovori izme─Ĺu zemalja ─Źlanica, a na kona─Źnu "presudu" o otvaranju poglavlja utica─çe i to da li ─çe Srbija biti uklonjena sa tzv. sive liste Me─Ĺudr┼żavnog tela za borbu protiv pranja novca, što se o─Źekuje na Generalnoj skupštini ove organizacije u Orlandu 22. juna.

Iako je još neizvesno ho─çe li uopšte biti saglasnosti zemalja ─Źlanica o otvaranju novih poglavlja, diplomatski izvori ocenjuju da bi realisti─Źan ishod u ovom trenutku bio otvaranje jednog poglavlja, i to poglavlja 9 o finansijskim uslugama.

Ubrzanje evrointegracija Zapadnog Balkana, a pre svega za otvaranje pretpristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom do kraja juna, u zajedni─Źkom saopštenju zatra┼żilo je 13 ─Źlanica EU: Bugarska, ─îeška, Estonija, Letonija, Litvanija, Ma─Ĺarska, Italija, Malta, Austrija, Hrvatska, Slovenija, Poljska i Slova─Źka.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE