Obrenovac, 23.10.2018

Još jedno ime u trci za gradonačelnika BG ali stara dilema


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 30.08.2017.
Među kandidatima za prvog čoveka Beograda uz najavljene kandidature Aleksandra Šapića, Čedomira Jovanović (LDP) i Miljana Damjanovića (SRS), stoji još jedno ime

Foto:Thinkstock
Reč je o Vesni Rakić Vodinelić, kandidatu Nove stranke.

I dalje je potpuno nepoznato u koliko "kolona" će pred Beograđane izaći opozicione stranke. Ne zna se ni da li će stranke vladajuće koalicije - SNS i SPS - ići s jednim kandidatom i listom, ili zasebno.

Socijalistička partija Srbije spremna je da na beogradske izbore izađe na jednoj listi sa SNS-on, ali i posebno sa svojom listom, a konačna odluka zavisiće od procene dvojice predsednika, Aleksandra Vučića i Iviče Dačića, šta je svrsishodnije za koaliciju, kaže šef gradske organizacije Beograd SPS-a Nikola Nikodijević.

Odluka o tome, rekao je za Tanjug, biće doneta kad gradski izbori budu raspisani.

Kad je reč o opoziciji, stvari su krenule u pravcu razgovora i zajedničke procene, ali je u poslednje vreme, pogotovo nakon nekoliko verbalnih "okršaja" predstavnika pojedinih opozicionih stranaka na društvenim mrežama, stvar dodatno zakomplikovana, bar s gledišta zagovornika zajedničkog nastupa.

Poznato je da će trku za gradonačelnika, kako sada stvari stoje, trčati predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, predsednik LDP-a Čedomir Jovanović, poslanik SRS-a Miljan Damjanović i, od danas, kao kandidat Nove stranke, Vesna Rakić Vodinelić.

Demokrate još nisu istakle svog kanidata za gradonačelnika, a pojedini mediji pišu da je najozbiljniji kanidadat za tu poziciju nekadašnji direktor RTS i ambasador Srbije u Bugarskoj Aleksandar Crkvenjakov, a kao mogući kandidati pominjani su ranije u medijima potpredsednica DS Tamara Tripić i general Sreto Malinović.

Dosta je bilo doneo je odluku početkom jula da na predstojećim izborima u prestonici izađe samostalno.

Nepoznato je da li će se na tim izborima kandidovati i Luka Maksimović, alijas Ljubiša Preletačević Beli i Vuk Jeremić, prvi kao iznenađenje predsedničkih izbora, drugi kao gubitnik istih tih izbora, ali i osnivač stranke, kako se nezvanično najavljuje, u oktobru.

Maksimović je, na društvenim mrežama, rekao da sigurno neće ulaziti u koalicije pred beogradske izbore, te da će u "pet do 12" objaviti da li će uopšte izaći na njih.

Inače, kao potencijalni kandidat za gradonačelnika pominje se i bivši prvi čovek Beograda Dragan Djilas, koga mediji "svrstavaju" u različite političke i druge opcije.

Spekulisalo se i da je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić zainteresovan, tačnije da su "mu to sugerisali".

Izvesno je jedino ko neće biti kandidat, a to je aktuelni gradonačelnik Siniša Mali, ne zato što nije ništa uradio za Beograd, već, kako je ranije rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao žrtva političke kampanje njegovih političkih protivnika.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE