Obrenovac, 28.03.2020

OO SNS Obrenovac: Cveće za Obrenovčanke


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 08.03.2019.
Aktivisti Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Obrenovac podelili su 800 ruža sugrađankama uz poruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića - da budućnost gradimo zajedno.

Foto:lokalnenovine.rs
Povodom 8. marta Međunarodnog Dana žena, aktivisti Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Obrenovac, tradicionalno su na Gradskom trgu sugrađankama delili cveće i na taj način dali doprinos obeležavanju ovog dana, ali i pokazali pažnju i poštovanje prema nežnijem polu.

"Za Srpsku naprednu stranku svih 365 dana u godini su posvećeni ženama. Dame u našoj stranci imaju posebnu ulogu, ne samo figurativno, već su one nosioci nekih naših stranačkih političkih akcija i delegirane su od strane Srpske napredne stranke na najviše funkcije u Republici Srbiji." - naglasio je Mirko Vranešević, OO SNS Obrenovac.

Srpska napredna stranka ženama daje prostor da se dokažu u političkom i javnom životu što potkrepljuju činjenice da su žene zastupljene na mestima odlučivanja, poput premijerke Ane Brnabić, prve potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović, predsednice Skupštine Maje Gojković i mnogobrojnih žena na važnim funkcijama. Lokalne liderke koje su prepoznatljive u svojim sredinama dobar su uzor ostalim ženama, podstiču ambicije drugih žena, ukazuju im poverenje i na taj način ih ohrabruju da se bave javnim poslovima, pa tako i u obrenovačkom parlamentu većinu odbornika Srpske napredne stranke čine žene, kao i predsednica odborničke grupe, koje potpuno ravnopravno učestvuju u radu Skupštine.

Razvoj jednog društva nije moguć bez poštovanja principa rodne ravnopravnosti i poštovanja prava žena kao ravnopravnih članova društvene zajednice. Čini se da su prava žena znatno poboljšana u odnosu na period od pre deset godina, a Srpska napredna stranka svojim programom zalaže se da položaj žena unapređuje iz godine u godinu.

"Srbija je zemlja u kojoj se danas poštuju ženska prava, posebno u poslednjih pet godina od kada je Srpska napredna stranka preuzela odgovornost za vršenje vlasti. Daleko smo neke stvari unapredili. Zvanični statistički podatak jeste da za razliku od pre deset godina nezaposlenost žena se popravila u odnosu na muškarce za deset procenata. To još uvek nije dovoljno, ali je svakako značajan pomak koji smo uspeli zajedničkim naporima da obezbedimo odgovornim vršenjem vlasti i jednim racionalnim pristupom i odgovornošÄ‡u u pogledu ostvarivanja ženskih prava." - rekao je Mirko Vranešević.

Aktivisti Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Obrenovac podelili su 800 ruža sugrađankama uz poruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića - da budućnost gradimo zajedno.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE