Obrenovac, 29.05.2020

OO SNS Obrenovac: Cve─çe za Obrenov─Źanke


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 08.03.2019.
Aktivisti Op┼ítinskog odbora Srpske napredne stranke Obrenovac podelili su 800 ru┼ża sugra─Ĺankama uz poruku predsednika Srbije Aleksandra Vu─Źi─ça - da budu─çnost gradimo zajedno.

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Povodom 8. marta Me─Ĺunarodnog Dana ┼żena, aktivisti Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Obrenovac, tradicionalno su na Gradskom trgu sugra─Ĺankama delili cve─çe i na taj na─Źin dali doprinos obele┼żavanju ovog dana, ali i pokazali pa┼żnju i poštovanje prema ne┼żnijem polu.

"Za Srpsku naprednu stranku svih 365 dana u godini su posve─çeni ┼żenama. Dame u našoj stranci imaju posebnu ulogu, ne samo figurativno, ve─ç su one nosioci nekih naših strana─Źkih politi─Źkih akcija i delegirane su od strane Srpske napredne stranke na najviše funkcije u Republici Srbiji." - naglasio je Mirko Vraneševi─ç, OO SNS Obrenovac.

Srpska napredna stranka ┼żenama daje prostor da se doka┼żu u politi─Źkom i javnom ┼żivotu što potkrepljuju ─Źinjenice da su ┼żene zastupljene na mestima odlu─Źivanja, poput premijerke Ane Brnabi─ç, prve potpredsednice Vlade Zorane Mihajlovi─ç, predsednice Skupštine Maje Gojkovi─ç i mnogobrojnih ┼żena na va┼żnim funkcijama. Lokalne liderke koje su prepoznatljive u svojim sredinama dobar su uzor ostalim ┼żenama, podsti─Źu ambicije drugih ┼żena, ukazuju im poverenje i na taj na─Źin ih ohrabruju da se bave javnim poslovima, pa tako i u obrenova─Źkom parlamentu ve─çinu odbornika Srpske napredne stranke ─Źine ┼żene, kao i predsednica odborni─Źke grupe, koje potpuno ravnopravno u─Źestvuju u radu Skupštine.

Razvoj jednog društva nije mogu─ç bez poštovanja principa rodne ravnopravnosti i poštovanja prava ┼żena kao ravnopravnih ─Źlanova društvene zajednice. ─îini se da su prava ┼żena znatno poboljšana u odnosu na period od pre deset godina, a Srpska napredna stranka svojim programom zala┼że se da polo┼żaj ┼żena unapre─Ĺuje iz godine u godinu.

"Srbija je zemlja u kojoj se danas poštuju ┼żenska prava, posebno u poslednjih pet godina od kada je Srpska napredna stranka preuzela odgovornost za vršenje vlasti. Daleko smo neke stvari unapredili. Zvani─Źni statisti─Źki podatak jeste da za razliku od pre deset godina nezaposlenost ┼żena se popravila u odnosu na muškarce za deset procenata. To još uvek nije dovoljno, ali je svakako zna─Źajan pomak koji smo uspeli zajedni─Źkim naporima da obezbedimo odgovornim vršenjem vlasti i jednim racionalnim pristupom i odgovornoš─çu u pogledu ostvarivanja ┼żenskih prava." - rekao je Mirko Vraneševi─ç.

Aktivisti Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Obrenovac podelili su 800 ru┼ża sugra─Ĺankama uz poruku predsednika Srbije Aleksandra Vu─Źi─ça - da budu─çnost gradimo zajedno.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE