Obrenovac, 23.10.2018

Odbornici uputili zahtev Skupštini GO Obrenovac


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.10.2017.
Grupa odbornika je 12. oktobra uputila zahtev predsedniku Skupštine i predsedniku Gradske opštine Obrenovac, kojim se traži da se Obrenovčanima dostavi potpuna informacija o vodosnabdevanju

Foto:Printscreen
Pitanja se odnose na period od 6. oktobra do kraja nedelje.

"Tek od trenutka kada smo mi počeli tu priču, počelo je da se priča o Gradskom zavodu za javno zdravlje, počeli su sastanci Štaba za vanredne situacije i očigledno da je situacija vrlo ozbiljna. Da nismo ukazali na nju, i dalje se ništa ne bi dešavalo. Sa druge strane, razlog zbog kog smo to uradili jeste potpuno dezinformisanje javnosti. Informacije tipa - ako, možda će, najverovatnije, nisu nešto sto je ponašanje odgovorne vlasti i mi od odgovornih ljudi u opštini Obrenovac očekujemo da se tako i ponašaju, " kaže odbornik Slobodan Molerović.

Dragoslav Mršević, odbornik u Skupštini GO Obrenovac, podsetio je na to kako su izgledali dani bez vode u gradu, a zatim naglasio šta je cilj ovog zahteva.

"Dešavalo se da je u noći, 6. oktobra nestala voda u celom gradu, da je 7. , 8. , 9. 10. i 11. naizmenično voda dolazila i nestajala. Niko se nije oglašavao, niko nije imao informaciju šta se dešava i koji su razlozi tih nestanaka. Posebno se niko nije oglašavao da kaže da li ta voda može služiti za piće i da li je mogu piti obrenovačka deca, trudnice, bebe, stari i bolesni ljudi. Ključno pitanje je šta se dešavalo pet dana u gradu, šta su to naši sugrađani pili i kako je moguće da se nešto što se smatra najvažnijom temom, bude na ovako neodgovoran način tretirano. Apsolutno nemam ideju da preko ovoga vodimo politiku i prikupljamo bilo kakve političke poene, niti da umanjim ljubav građana Obrenovca prema Miroslavu Čučkoviću, Matiću i Srpskoj naprednoj stranci. Zbog građana kojima su porodice, zdravlje, život važniji od političkih tema, moraju se dobiti odgovori na sva ova pitanja, " navodi Mršević.

Odbornici ističu da je u ovom slučaju na prvom mestu poverenje.

"Ovde je pre svega ključna stvar poverenja. Havarije se dešavaju. Međutim, ako mi ili politička garnitura koja je trenutno na vlasti predstavlja to kao planiranu akciju i svoju pobedu da su oni nešto uradili sada, onda to ne liči ni na šta. Ako imamo mali budžet, ako je u slučaju JKP "Vodovod" planiran gubitaš, onda je to strašno. Iz toga se i desilo ovo da nema dovoljno sredstava za redovnu revitalizaciju, za godišnje, trogodišnje i petogodišnje velike remonte. Ako se desi nešto ovakvo, mora da se kaže istina. Kako da imamo poverenje da će nas zaštititi, da će sprečiti neku katastrofu ako se ubuduće desi? ", reči su odbornika Ljubiše Stanojevića.

Odgovori nadležnih očekuju se do 16. oktobra, a ukoliko do reakcije na zahtev ne dođe, odbornici će tražiti da se održi sednica Skupštine. Na njoj će jedina tačka dnevnog reda biti aktuelna situacija sa vodosnabdevanjem.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE