Obrenovac, 22.10.2018

Dačić: Šojguu redovno šaljem dunju i pelinkovac


Izvor: Večernje novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 01.01.2018.
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić naveo je da svim kolegama, i sa Istoka i sa Zapada, ima korektne odnose, ali da mu kao čovek najviše “leži“ Sergej Lavrov

Foto:Tanjug
On je u intervjuu za “Novosti“ govorio o tome da se najbolje slaže sa ruskim diplomatom, ali najavio je i dolazak Marije Zaharove, portparolke MSP Rusije, u Beograd.

“Sa njim se nekako najbolje slažem. Ne pričam to zbog političkih razloga ili rusofilije, već zato što su naši susreti uvek prijatni, imamo lepa druženja“, rekao je on.

Ipak, na opasku da mu je Lavrov draf zbog Zaharove, sa kojom razmenjuje lične poklone, Dačić navodi da “ima tu istine“.

“Ona će biti među prvima kojima ću poželeti sve najbolje u novoj godini. Dogovorili smo se i da u martu dođe u Beograd“, dodao je.

Kako kaže, velika je stvar za Srbiju to što se sastaje minimum dva puta godišnje sa Lavrovim, i u Beogradu i u Moskvi, a pokušava to da uspostavi i sa Kinom.

U neformalnim susretima može mnogo toga da se otkrije o ljudima koji u javnosti uglavnom imaju strogu diplomatsku fasadu, priča Dačić. Tako otkriva da njegov veliki prijatelj i, kako kaže, jedan od najvećih prijatelja srpskog naroda Sergej Šojgu, izvanredno peva "Podmoskovske večeri" u džez varijanti.

“Redovno mu šaljem i "gorki list" i dunju. Ali, od kada je postao ministar odbrane, manje to koristi. Prednost mog načina komunikacije sa kolegama je u tome što meni nisu potrebni formalni bilateralni sastanci, ja razgovaram sa njima na svakom mestu, gde god se sretnemo”, kaže Dačić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE