Obrenovac, 23.10.2018

PSG: I dalje sporni spiskovi birača u Beogradu


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 02.11.2017.
Predsednik PSG Saša Janković izjavio je da vlast ne može da dobije izbore u Beogradu ukoliko ne uspe da odredjenim metodama obezbedi nekorektnu prednost

Foto:Tanjug/Sava Radovanović
Poverenik Pokreta za Beograd Božo Prelević izneo je tvrdnje o povećanju broja birača u Mladenovcu.

Prelević je naime rekao da se podaci te opštine i RIK ne poklapaju i naveo na pres konferenciji da podaci iz opštine govore da ima ukupno 50.541 birača, a prema RIK-u ih je 47.954.

Dodao je da su ih opštine Voždovac i Čukarica uputile na Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, a Surčin je najpre naveo da nije u obavezi da da podatke, a onda - da nisu u mogućnosti.

"Ocigledno je da se uskraćuju gradjani za osnovne informacije. Ta informacija je preduslov svih poštenih izbora...Utvrdićemo ko se doselio, u kojim ulicama, gde stanuju, hoćemo da se borimo za pravo na izbor. Fingiranje birackih spiskova je krivično delo i niko nema pravo da menja izbornu volju gradjana", rekao je Prelević i dodao:

"Mi ćemo pokušati da Kokeza ne smeni Muslina na sledećim izborima i sve ćemo uraditi da najbolji pobede", rekao je on.

Janković je još rekao da pokretanje priče o vanrednim parlamentarnim izborima vidi kao dokaz da vlast SNS shvata da gubi na beogradskim izborima.

On je pozvao sve političke organizacije u Srbiji koje su spremne da se unapred javno obavežu da ni pre, ni posle izbora neće saradjavati sa SNS da se jave Pokretu slobodnih gradjana kako bi zajedno pokrenuli borbu za fer i poštene izbore.

Na pitanje da li je u kontaktu sa nekadašnjim gradonačelnikom Beograda Draganom Djilasom, rekao je da jeste i sa Djilasom i sa drugima koji čine "kredibilnu demokratsku opoziciju".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE