Obrenovac, 23.10.2018

Jeremić: Greška na predsedničkim, da ne ispustimo Beograd


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 03.11.2017.
Lider Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da kapacitet za pobedu na izborima u Beogradu postoji ako se napravi 'što širi front'

Foto:Tanjug / Dimitrije Goll
Kako je rekao bivši šef srpske diplomatije, opozicija ne sme dozvoliti da ta prilika bude propuštena.

"Od predsedničkih izbora zastupam tezu da nam je potrebno zajedništvo na opozicionoj sceni... Gledajući unazad, jasno mi je i da nije bilo dobro što smo imali više kandidata za predsednika, tu grešku ne bismo smeli da ponovimo", rekao je Jeremić za "Vreme".

Narodna stranka će se, kako je istakao, maksimalno zalagati da dodje do dogovora opozicije o zajedničkom nastupu na beogradskim izborima.

"Bilo bi dobro da se što više opozicionih aktera dogovori o zajedničkom kandidatu", ocenio je Jeremić, navodeći da će stranka na čijem je čelu učiniti sve da se postigne dogovor i da neće insistirati na kadrovskim rešenjima iz svojih redova.

Prema njegovoj oceni, gradjanske i nacionalne vrednosti nisu suprotstavljene već naprotiv idu ruku pod ruku, a praktične okolnosti su takve da je neophodan zajednički nastup svih značajnih opozicionih činilaca.

Kako je istakao, opozicioni front mora biti što širi i u njemu ima mesta za svakoga ko ne saradjuje s režimom i ko se javno obaveže da ni u budućnosti to neće činiti.

"To bi morala biti osnovna linija razdvajanja", naglasio je Jeremić.

Govoreći o reakcijama na nedavnu posetu visokog američkog zvaničnika Hojta Brajana Jia Srbiji, on je rekao da je sve što se u medijima dešavalo nakon te posete, dirigovao režim kako bi se veštački podigla tenzija.

Prema njegovim rečima, izjavi Hojta Jia da Srbija ne može sedeti na dve stolice, dat je "disproporcionalno" veči značaj nego ranije i ona je, kao i sve ostalo, stavljena u službu dnevne politike i obračuna sa opozicijom, a ne da se vodilo računa o dignitetu države.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE