Obrenovac, 23.10.2018

Vulin: Moramo imati snažnu armiju, na kopnu, reci, vazduhu


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 04.08.2017.
Srbija je izborila svoje pravo da odlučuje o svojoj spoljnoj i unutrašnjoj politici i tog prava se nećemo odreći, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin

Foto:Tanjug
On je na obeležavanju Dana rečnih jedinica i Rečne flotile u Novom Sadu rekao da, da bi bilo moguće da odlučujemo o sebi, moramo da imamo moćnu i snažnu armiju, armiju koja je snažna na kopnu, na reci i u vazduhu, armiju koju čine zadovoljni pripadnici i armiju koju poštuje i razume čitavo društvo.

"Rečna flotila je važan deo naše kopnene vojske, kao i svaki drugi deo naše vojske, jer svaki deo naše teritorije zaslužuje podjednaku pažnju i zaslužuje našu sposobnost da se borimo i čuvamo potpunu kontrolu nad našom teritorijom i da čuvamo našu slobodu", istakao je Vulin.

On je naveo da je danas u Novom Sadu obeležena tradicija duga više od jednog veka, od kako je vojska Kraljevine Srbije izašla na svoje reke i od kako, ističe, Srbi u Ssajkaškom bataljonu brane svoje pravo da žive i postoje.

"Gde god smo bili i gde god nismo imali svoju vojsku, gde nismo imali svog sudiju, lekara, učitelja, ratovali smo za druge, borili se za ciljeve drugih i samo pokušavali da tu negde pronađemo mali prostor za sebe, za svoj narod, za pravo da trajemo mi i naše porodice, ali je Srbija danas izborila pravo da odlučuje sama o sebi", poručio je Vulin.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je srce Rečne flotile smešteno u Novom Sadu. "Siguran sam da će pripadnici Rečne flotile čuvati naš mir na našem moru, na Dunavu i mislim da je Novi Sad uvek bio dobar domaćin, partner i prijatelj sa svim pripadnicima Vojske Srbije, pa i sa rečnom flotilom", rekao je Vučević i čestitao praznik pripadnicima rečne flotile.

Vučević je istakao da veruje da će sa novim ministrom biti nastavljena realizacija svih onih poslova koji su dogovarani između ministarstva i Grada, a tiču se imovine, nekretnina ministarstva i Vojske Srbije na teritoriji Grada Novog Sada.

Svečanost povodom obeležavanja Dana rečnih jedinica i rečne flotile, završena je defileom brodova i povnih objekata Flotile.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE