Obrenovac, 23.10.2018

Poslanici o opancima: Ko ima radne, a ko paradne


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 05.10.2017.
Poslanici vladajuće koalicije oštro su u skupštinskoj raspravi reagovali na navode šefa poslaničke grupe Dveri Boška Obradovića

Foto:Tanjug
Obradović je rekao da je vladajuća koalicija dolaskom na vlast preuzela obaveze prema onome ko ih je na vlast doveo, te da te obaveze sada hoće da plati Kosovom.

Šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević odgovorio je Obradoviću navodeći da su stranke vladajuće koalicije na vlast doveli birači i to ogromnom podrškom na izborima, te da zato imaju obavezu prema građanima, a njegov je stranački kolega Neđo Jovanović ocenio da je Obradović "licemerjem koje je dostiglo vrhunac" u svom govoru izneo najdestruktivnije reči kojima se direktno vređa ugled Srbije.

Istovremeno, zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić za Obradovića je rekao da je srpska verzija Ruže Tomašić, aludirajući na njegovo protivljenje ulasku Srbije u EU.

Obradović je još zamerio što je ministar Rasim Ljaljić, koji danas prisustvuje skupštinskoj raspravi, na ministarskom mestu već deveti put, te da je tako više puta učestvovao u "kupoprodajnim ugovorima", na šta je reagovao šef poslaničke grupe Ljajićeve SDPS Milorad Mijatović.

On je poručio da se vladajuća koalicija zalaže za evropsku Srbiju i na tome će istrajati, za razliku od, kako je rekao, "pseudonacionalista, pseudotradicionalista i turbo religioznih" pripadnika Dveri koji, tvrdi, hoće da nametu ono što je prevaziđeno.

"Oni žele da obučemo jelek, opanke, da uzmemo frulicu, da čuvamo ovce. Ne, mi hoćemo elektronsko poslovanje i modernu Srbiju. Građani su na izborima rekli šta misle o nama. Ona Srbija za koju se zalažu Dveri, ta Srbija će izgubiti", uveren je Mijatović.

Na to je reagovao Miladin Ševarlić iz poslaničke grupe Dveri jer on, kako je rekao, u parlament dolazi u opancima.

"Opanci nisu retrogradni, retrogadne su mnoge druge stvari koje slušamo i koje su se dešavale u Skupštini", primetio je Ševarlić.

Poslanik Dveri Dragan Vesović zamerio je predsedavajućem Vladimiru Marinković što nije izrekao opomenu Mijatoviću i poručio:

"Osećam se uvređenim. Nisam kvazipatriota i kvazitradicionalista, ja sam srpski nacionalista. Nisam nikad nikoga vređao, ne dozvoljam da mi se kaže da sam turboreligiozan", rekao je Vesović na šta mu je Marinković, koji je prethodno rekao da je tolerantan i da svaki poslanik treba da izrazi svoj politički stav u parlamentu, odgovorio - da Mijatovićevo izlaganje nije shvatio kao uvredljivo.

A poslanik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević, koji je Obradovića nazvao "Kamenko Dverić Kupusić", zaključio je ovaj deo rasprave zapažanjem da postoje radni i paradni opanak.

"Moj opanak je radni, a Ševarlić ima paradne", rekao je Rističević, nakon čega su se posalnici vratili raspravi o zakonskim predlozima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE