Obrenovac, 19.05.2019

Danas sednica Skupštine Srbije


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 06.03.2018.
Skupština Srbije počeće danas sednicu na kojoj će biti razmatrano oko 30 tačaka dnevnog reda, među kojima i izmene zakona o bezbednosti saobraćaja

Foto:Tanjug / Rade Prelić
Na dnevnom redu prve sednice redovnog prolećnog zasedanja biće i predlozi zakona o strancima, azilu i privremenoj zaštiti, graničnoj kontroli, evidencijama i obradi podataka u oblasti unutrašnjih poslova, nacionalnom DNK registru i o jedinstvenom matičnom broju građana.

Predloženo je da na dnevnom redu bude i dopuna Zakona o državljanstvu Srbije, a poslanici treba da se izjasne i o više predloga zakona o potvrđivanju međudržavnih sporazuma.

Pred parlamentom će se naći i izbor predsednika Saveta guvernera Narodne banke Srbije i direktora Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama, kao i odluke o prestanku funkcije člana Komisije za hartije od vrednosti, koje je podneo Odbor za finansije.

Skupština će razmatrati predlog odluke o izboru predsednika i članova Saveta Agencije za energetiku, predloge o izboru predsednika sudova i zamenika javnog tužioca, kao i predloge o prestanku funkcije predsednika Prekršajnog apelacionog suda, Osnovnog suda u Novom Sadu, Privrednog suda u Leskovcu i Osnovnog suda u Novom Pazaru.

Biće birani i predsednici sudova na predlog Visokog saveta sudstva, a razmatraće se i razrešenje i imenovanje članova i zamenika članova Republičke izborne komisije, koji su odvojeno podneli šef poslaničke grupe DjB Saša Radulović i šef poslaničke grupe DS Goran Ćirić.

Sednica je zakazana za 10 sati.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE