Obrenovac, 23.10.2018

Po─Źelo merenje 'srednje brzine', kazne od septembra


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 06.08.2017.
Na auto-putu je po─Źela primena novog pravila obra─Źunavanja brzine, a ka┼żnjavanje zbog prekora─Źenja prose─Źne brzine po─Źe─çe najverovatnije od septembra

Foto:GettyImages


´╗┐

Direktor policije Vladimir Rebi─ç rekao je da je, prema dosadašnjem uzorku merenja prose─Źne brzine kojom se vozila kre─çu od jedne naplatne rampe do druge, više od 85 odsto voza─Źa poštovalo ograni─Źenja.

"To treba da nas raduje. Broj voza─Źa koji su prekora─Źili brzinu izme─Ĺu 121 i 130 kilometara je oko 8,5; zatim izme─Ĺu 131 i 140 je 4,5 posto, a preostalih dva, tri posto odlaze na ve─çe brzine", ka┼że Rebi─ç uz napomenu da se radi o malom uzorku.

Naveo je da se od 1. avgusta na svih 35 naplatnih stanica meri prose─Źna brzina, ali da ─çe, pre po─Źetka sankcionisanja, morati da se izvrši analiza gde se prave najve─ça prekora─Źenja.

Rebi─ç je rekao da ─çe se sa sankcionisanjem po─Źeti najverovatnije od septembra.

"Do tada voza─Źi koji se kre─çu auto-putevima i dobijaju fiskalni ra─Źun, mogu se uveriti u to koliko voze i da se naviknu na ovakav na─Źin rada", objasnio je Rebi─ç.

Podaci o brzini kretanja ─çe se vlasnicima vozila slati na ku─çnu adresu, o ─Źemu ─çe oni morati da se izjasne.

Direktor policije dodaje da se radi na tome da policijski slu┼żbenici automatski na naplatnim rampama dobijaju podatke o izmerenoj srednjoj brzini, kako bi mogli odmah da reaguju, naro─Źito zbog voza─Źa iz inostranstva.

"Mi ─çemo prvo izvršiti analizu i svakako krenuti od sankcionisanja onih voza─Źa koji najviše prekora─Źuju brzinu. Ostaje poruka voza─Źima da poštuju ograni─Źenje i da voze u skladu sa propisima", rekao je Rebi─ç i dodao da nije mogu─çe navesti koja je srednja brzina koja ─çe biti tolerisana.

Naveo je primer evropskih zemalja u kojima je zbog ka┼żnjavanja svih voza─Źa koji su prekršili ograni─Źenje došlo do zagušenja u sistemu.

Sada su, ka┼że, te zemlje odlu─Źile da sistem za merenje uklju─Źuju periodi─Źno i na pojedinim mestima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE