Obrenovac, 22.10.2018

Cirkus u Skupštini: Prekid, 'koncentracija brate' i ostalo


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 06.10.2017.
Skupština Srbije iz dana u dan građanima u direktnom prenosu pre pruža uvid u stanje na političkoj sceni nego što im daje uvid u dostojnu i primerenu raspravu

Foto:Tanjug, arhiva
Tako je bilo i juče, kada je sednica prekinuta zbog prepirke predsedavajućeg i poslanika SNS Veroljuba Arsića i poslanika Dveri Srđana Noga.

Nogo je postavljao pitanja i kada je počeo da govori o navodnim "špijunskim centrima", Arsić mu je isključio mikrofon i oduzeo mu reč. Usledila je rasprava i konačno prekid.

Poslanik posle isključenja mikrofona nije prestao da govori, pa mu je izrečen niz opomena i mera udaljenja sa sednice. Nogo nije odustajao, pa je izvadio i poster na kome je pisalo "Protest, vratite nam državu", a Arsić mu je ponovo naložio da izađe.

"Pokušavate da napravite situaciju, da provokacijama naterate poslanike da vas fizički napadnu. Ali neće niko da vas napadne, poslanici su uglavnom pristojni ljudi", rekao je Arsić.

Poslanik Dveri je zatražio objašnjenje zašto mu je oduzeta reč iako je imao još vremena na raspolaganju, ali je Arsić dao reč poslaniku SNS Aleksandru Markoviću.

"Pre prelaska na pitanje vas molim da mi obezbedite uslove da govorim. Kolega galami tamo rukama i nogama. Ne mogu da se koncentrišem, brate. Ugrožena mi je bezbednost", rekao je Marković.

Predsedavajući je potom odredio kratku pauzu, ali Nogo ni tada nije napustio sednicu, već je prišao govornici.

"Molim vas, poslaniče, nemojte da prilazite, udaljite se", rekao je Arsić i pozvao obezbeđenje.

Usledila je rasprava dvojice poslanika. Mikrofon je bio isključen, a jedino što se čulo u prenosu kada je nakratko uključen jesu reči poslanika Dveri: "Ponovite sada to što ste mi rekli".

Arsić je tada prekinuo sednicu i objavio pauzu u trajanju od jednoga sata. Ipak, do nastavka nije došlo jer je predsednica Skupštine Maja Gojković prekinula zasedanje do sutra.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković prekinula je danas sednicu jer kako je rekla ne želi nemile dogadjaje u parlamentu.

Ona je posle pauze koja je trajala dva sata rekla da je razgovarala s potpredsednicima parlamenta, Nogom i poslancima Dveri da bi napravili neki kompromis i nastavili da rade, ali da nisu uspeli.

Maja Gojković je kazala da je od Noga tražila da se izvini poslanicima, a da bi ona potom povukla sve danas izrečene mere protiv njega.

"Nismo mogli da se dogovorimo. Ne želim da zovem obezbedjenje da izvrše ovde zadatak, to jeste njihov posao, ali ne možemo da očekujemo tako nešto od ljudi, nije korektno i da parlament ima takvu sliku. Tako da danas više nećemo raditi", rekla je Maja Gojković i dodala da nije spremna da prisustvuje nemilim scenama.

Ona je nastavak sednice zakazala za petak u 10 časova.

Podsetimo, samo u poslednjih desetak dana je u Skupštini vođena diskusija oko "kamena sa Kosova", predsednica parlamenta je "isterala napolje" sekretarku parlamenta sa sve uključenim mikrofonom, lider DJB Saša Radulović je dobio dvadesetodnevnu zabranu, a jedna poslanica tog pokreta je i opsovala i to nakon lekcije o pristojnosti.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE