Obrenovac, 20.01.2019

Grad zove, ali Šapić ne vidi - NBG ipak u projektu Malog


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 06.12.2017.
Gradonačelnik Beograda najavio projekat 'Da se radi i gradi po tvom' u kojem će građani odlučivati šta će se graditi u gradu i opštinama

Foto:Tanjug,Rade Prelić
Međutim, kako kaže Siniša Mali, jedino se opština Novi Beograd nije odazvala pozivu da bude deo projekta. Predsednik te opštine Aleksandar Šapić pak tvrdi da nije video mejl Grada i da će se odazvati pozivu.

Mali je novinarima u Skupštini grada kazao da su svih 17 beogradskih opština bile pozvane da učestvuju u projektu i dodao da se iz nepoznatog razloga na poziv nije odazvala opština Novi Beograd.

"Pretpostavljam da gospodin (Aleksandar) Šapić ima neke druge stvari koje su važnije od ovih da se glas Novobeograđana čuje. U svakom slučaju mi ćemo kao grad izdvojiti 10 miliona dinara umesto opštine Novi Beograd i daćemo mogućnost građanima te opštine da glasaju", rekao je Mali.

S druge strane, Šapić je za "Blic" izjavio da "oni samo nisu videli odmah mejl koji je poslat opštini pre tri dana, a niko iz Grada u međuvremenu nije zvao telefonom da ih obavesti o mejlu i samom projektu".

Na reči Siniše Malog da "pretpostavlja da je gospodin Šapić imao nešto važnije od toga da omogući da se glas građana čuje i da će Grad izdvojiti novac i za Novi Beograd, Šapić kaže za "Blic" da će opština Novi Beograd uzeti učešće u ovom projektu.

"Naši ljudi će se povodom toga javiti kontakt osobama koje su navedene u mejlu koji nam je stigao iz Grada Beograda. Opština Novi Beograd će uvek učestvovati u svim stvarima koje su od interesa za građane Novog Beograda, bez obzira ko bio na vlasti i danas i sutra. To je naša obaveza i mene kao predsednika opštine, zato molimo gradsku vlast da kada pošalju mejl, da nas neko i nazove oko ovako važnih stvari, jer mi dnevno dobijamo na desetine i stotine mejlova i ne možemo da očekujemo da u dva dana na svaki odgovorimo", rekao je Šapić.

Šta je još Mali rekao

Dodao je da su opštine izdvojile 10 miliona dinara za izgradnju nekog projekta na njihovoj teritoriji dok je grad izdvojio 200 miliona dinara za projekte na teritoriji grada.

Mali je kazao da će građani odlučivati o tome šta će biti izgrađeno tako što će predlagati projekte i glasati preko mobilne aplikacije "Beokom", ili će popunjavati anketni listić koji će se nalaziti u svakoj opštini koja je deo projekta.

On je rekao da će gradjani imati mogućnost da predlažu svoje ideje u narednih mesec dana ili dva meseca i dodao da projekat nije ograničen vremenski kao i da će biti okončan kada ne bude više predloga.

"Ovo je mogućnost da se čuje svakog gradjanina Beograda u cilju da zajedno napravimo bolji i lepši Beograd", dodao je Mali.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE