Obrenovac, 23.10.2018

Brnabićeva: Dobro je da svi ministri ne misle isto


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 07.09.2017.
Rasprave na sednicama vlade su dobra stvar i dobro je da svi ministri ne misle isto, rekla je premijerka Ana Brnabić

Foto:Tanjug
Ona je to rekla odgovarajući na pitanja novinara da iznese stav o novom zakonu o rodnoj ravnopravnosti.

Predsednica Vlade Srbije je istakla da je jedini razlog što se nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti nije do sada našao na sednici vlade taj što je to veoma važan zakon i što je bitno da može da bude implementiran od prvog dana.

Brnabić ističe da je bilo dosta debata u javnosti oko tog zakona koji je, kaže, jako važan i zahvalila je predsednici Koordinacinog tela za rodnu ravnopranost Zorani Mihajlović jer je na njemu radila.

Premijerka poručuje da i to što postoji Koordinaciono telo pokazuje da je cela vlada posvećena toj temi.

Ponovila je da predlog tog zakona nije prosleđen na usvajanje vladi samo zato što vlada ozbiljno shvata tu oblast i taj zakon "a ne kao neke u prošlosti".

Premijerka kaže i da moramo da vodimo računa da ne donesemo zakon koji će biti "kao BMV a da u stvarnosti vozimo Fiću" te da je najvažnije da on može da se primeni od prvog dana.

Ukazuje da zakon predlaže nova rešenja kao što je osnivanje nove Kancelarije u okviru vlade za rodnu ravnopravnost, veći angažman inspekcija, i da treba videti da li se preklapaju nadležnosti te kancelarije i sektora za rodnu ravnopravnost u ministarstvu za rad.

Mene iznenađuje kao predsednicu vlade da mi kao društvo kada imamo nesalganja oko nečega gledamo na to kao na negativnu stvar. Aposolutno je dobra stvar da svi u vladi ne dele isto mišljenje jer to, kada bi svi isto razmislsjali, ne bi dovelo do optimalnih rešenja, podvukla je premijerka.

Objasnila je da to što u ovom trenutku ta zakonski predlog nije na agendi vlade ne znači da vlada ili nbeki njen član nije za taj zakon, i ponovila da je reč o tome kako će se zakon implementirati.

Kako je rekla, sigurna je da je Korodinaciono telo napravilo dobar nacrt, jer je rađen u saradnji sa NVO, mejunarodnim partnerima. . .

"Sada je pitanje njegova implementacija" kazala je Brnabić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE