Obrenovac, 20.01.2019

MINISTRI OBEĆALI PREMIJERKI...


Izvor: alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 08.01.2018.
Ana, bićemo bolji đaci!

Foto:Alo!/Dejan Briza
Ako se po jutru dan poznaje, čini se da će 2018. obeležiti harmonija u Vladi Srbije, jer su se ministri, verovali ili ne, složili s ocenom premijerke Ane Brnabić, koja je kazala da je prosveta resor kojim je u prošloj godini najzadovoljnija...

- Najviše radosti donelo je Ministarstvo prosvete zato što smo 1. septembra uspeli da uvedemo informacione tehnologije kao obavezan predmet - rekla je Brnabićeva za TV „Prva“.

Čini se da su se ministri vodili krilaticom “Gde Ana okom, tu mi skokom”, te su ne samo podržali njenu izjavu već i obećali da će se u 2018. potruditi da njihovi resori budu najbolji.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić kazao je da u potpunosti podržava i razume stav premijerke.

- Logično je da nije pokazala pretencioznost i davala ocene o ministarstvu na čijem čelu je bila u prvoj polovini 2017. Moja uloga je bila da nastavim magistralnim pravcem koji je ona za vreme ministrovanja utabala. To su velika čast, odgovornost i izazov. Reforma javne uprave je višedimenzionalan i višegodišnji proces, koji je jedan od tri glavna kriterijuma za evropsku perspektivu Srbije. Trudiću se da taj proces nastavim i još više unapredim u 2018. i smatram da je najvažnije da kao Vlada postižemo što bolje rezultate u interesu građana - poručio je on.

Ministar privrede Goran Knežević kazao je da je prosveta bremenita problemima i da je u prethodnom periodu urađeno mnogo.

- Naravno da se sve moje kolege i ja trudimo da u svojim resorima postignemo najviše i najbolje. Neki put to pođe za rukom, a neki put ide vrlo sporo i teško - bio je iskren Knežević.

Ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić naveo je da uvažava ocene predsednice Vlade.

- Možda bih i sam dao isti odgovor na to pitanje, jer uvođenje informatike kao obaveznog školskog predmeta je odluka od izuzetnog značaja za naše društvo. Sa druge strane, morate imati u vidu da su sve odluke koje donosi Vlada proizvod velikog timskog rada i da svaki uspeh, u bilo kom resoru, doživljavamo kao uspeh svakog od nas. Takmičenje postoji, konkurencija takođe, ali ako izostane dobar konačni rezultat, od kojeg će naši građani imati korist, onda je to neuspeh za svakog člana Vlade. Što se tiče resora rudarstva i energetike, iza nas je veoma teška, ali i veoma uspešna godina, a uveren sam da će i 2018. biti obeležena razvojem, novim investicijama i modernizacijom, što će Srbiju učvrstiti na samom vrhu zemalja u ovom delu Evrope - rekao je Antić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE