Obrenovac, 23.10.2018

Vulin: Kadete očekuje težak posao – čuvanje Srbije


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 09.09.2017.
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da kadete i kadetkinje 138. klase očekuje težak i odgovoran posao očuvanja bezbednosti građana Srbije

Foto:Tanjug
"Veliki dan je pred Srbijom, jer dobija novu klasu najmlađih oficira, potporučnika, dobija klasu svog ponosa i priliku da još jednom pokaže celom svetu ko će u budućnosti braniti Srbiju, koga smo odškolovali i ko će nas čuvati", kazao je Vulin.

Vulin je za Radio-televiziju Srbije kazao da se o oficirima do sada brinulo, a da će od sada oni brinuti o drugoj deci.

"Oni će dobiti ono najbolje i najdragocenije što svako od nas može da da - čuvaće bezbednost Republike Srbije. Usavršavaće se, učiti, imati priliku da stignu do najviših činova, da putuju i učestvuju u mirovnim misijama", kazao je on.

Dodao je da interesovanje za Vojnu akademiju ne jenjava, jer "Srbi vole svoju vojsku".

Ministar je dodao da je formirana Radna grupa koja se bavi ne samo povećanjem plata, već i rešavanjem stambenog pitanja bezbednosnog sektora.

Svečana promocija najmlađe klase oficira biće održana danas od 11.00 kada će u prve oficirske činove biti promovisano 187 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA.

Ove godine Vojnu akademiju završava 160 kadeta i kadetkinja 138. klase, među kojima je 12 kadeta iz Angole i jedan iz MUP-a Republike Srpske. Medicinski fakultet VMA završava 27 momaka i devojaka, među kojima 24 iz 3. klase Medicinskog fakulteta i troje sa master studija.

"Danas veliki dan za Srbiju"

 Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je sinoć na Generalnoj probi promocije najmlađih oficira Vojske Srbije da je danas veliki dan za Srbiju, koja ima razlog da bude ponosna, jer dobija novu klasu najmlađih oficira i priliku da pokaže svetu ko će braniti i čuvati Srbiju u budućnosti.

Vulin je rekao da oficire čeka težak i odgovoran posao, pošto će oni od sada čuvati bezbednost Srbije.

"O njima se sada brinulo, a oni će sada brinuti o drugoj deci. Oni će čuvati bezbednost Republike Srbije, usavršavaće se, učiće, imaće priliku da stignu do najviših činova, biće u prilici da jednog dana komanduju vojskom, da nauče puno novih stvari, da učestvuju u mnogim misijama, da se usavršavaju u najboljim školama, ali biće prilike i da budu sa svojim porodicama", rekao je Vulin za RTS.

Vulin je podsetio i da je formirana radna grupa koja je već počela da daje rezultate, a koja će da krene ne samo u povećanje plata i povećanje nadležnosti, već i u rešavanje stambenog pitanja čitavog bezbednosnog sektora.

Kako je ocenio, interesovanje za Vojnu akademiju je i dalje izuzetno veliko i nimalo ne jenjava, a 138. klasa je izuzetna klasa.

"U poslednjih 15 godina, ovo je druga klasa po rezultatima sa prosečnom ocenom od 8,23, dok je prosek budućih lekara sa Vojnomedinske akademije (VMA) 9,57.

"Srbi vole svoju vojsku, Srbija voli svoju vojsku", istakao je Vulin.

Svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije, održać se danas, ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

U prve oficirske činove biće promovisano 187 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE