Obrenovac, 23.10.2018

Jovanovi─ç: 100 dana Vlade, Srbija i dalje luta


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 09.10.2017.
Lider LDP Čedomir Jovanović ocenio je da su sto dana Vlade doneli politiku kontinuiteta sa prethodnim vladama, ponavljajući greške zbog kojih Srbija luta

Foto:Tanjug


´╗┐

To se pre svega, kako ka┼że, odnosi na spoljnopoliti─Źkom planu.

"Umesto smirivanja tenzija u društvu i prevazila┼żenja dubokih podela medju gra─Ĺanima, dobili smo nastavak politike koja u prvom planu ima neprestani rat vlasti i opozicije, u kojoj se potrebe ljudi i njihovi prioriteti stavljaju u drugi plan", naveo je Jovanovi─ç u saopštenju.

On je dodao i da je "stidljivo" najavljivani dijalog o rešavanju pitanja Kosova za sada ostao samo najava, dok se sa druge strane svakoga dana otvara neka nova kriza u regionu.

"Nerešeni odnosi u Bosni i Hercegovini, svakodnevno nerazumevanje sa Hrvatskom, prekid razgovora sa kosovskim Albancima i otvoreno pitanje našeg u─Źeš─ça u skorim dogadjajima u Makedoniji samo su neki od nasledjenih problema na koje ni ova vlada nema odgovore", navedeno je u saopštenju.

Jovanovi─ç je ocenio i da je unutrašnja politika postala poligon za partijska razra─Źunavanja, dok su pri─Źe o slobodi medija, ugro┼żenosti manjinskih grupa, promeni Ustava zamenjene temama i aferama u kojima su glavni akteri ministri i slu┼żbenici Vlade koji su u konstantnom sukobu sa delom javnosti i društva.

"Takvih sto dana Vlade dodatno su┼żava perspektivu Srbije, što ostavlja prostor da sadašnja vlast, kao i svaka od 2004. godine, ostavi iza sebe situaciju u kojoj se stalno po─Źinje iz po─Źetka, dok se nerešeni problemi vra─çaju samoj vlasti u lice i uzrokuju njen brzi pad", naveo je on.

Prema Jovanovi─çevim re─Źima, ulazak Srbije u NATO, dodatno ubrzanje pri ulasku u EU, raskidanje bliskih kontakata sa Rusijom i smanjenje njenog uticaja, promena Ustava, pomirenje sa Kosovom i region lišen destabilnosti jedina je politika koja mo┼że izdr┼żati test vremena.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE