Obrenovac, 16.07.2018

Mihajlovi─çeva: Volela bih da Beograd dobije gradona─Źelnicu


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 10.11.2017.
Ministarska gra─Ĺevinarstva, saobra─çaja i infrastrukture Zorana Mihajlovi─ç ka┼że da bi volela da Beograd dobije gradona─Źelnicu, ali da ona nije zainteresovana

Foto:Tanjug


´╗┐

Ona je u intervuju za "Nedeljnik" povodom spekulacija da bi kandidat Srpske napredne stranke, ─Źiji je funkcioner, za gradona─Źenika mogla da bude ┼żena, rekla da ima toliko posla koji treba da završi u Vladi Srbije.

Na pitanje kakav je njen stav da li istovremeno sa beogradskim treba da budu raspisi i vanredni parlamentrani izbori rekla da ─çe odluku o tome doneti SNS i da ─çe ona umnogome zavisiti od politi─Źke klime u društvu.

"Li─Źno, mislim da smo gra─Ĺanima malo dosadili sa prevremenim izborima, ali s druge strane nemam ništa protiv njih. Znam da SNS ima rezultate sa kojima mo┼że da iza─Ĺe pred gra─Ĺane i zatra┼żi još jedan mandat", ocenila je Mihajlovi─çeva koja je i potpredsednica Vlade Srbije.

Komentarišu─çi utisak u javnosti da je u sukobu sa premijerkom Anom Brnabi─ç jer imaju razli─Źita vi─Ĺenja o tome ─Źija je najve─ça zasluga što je Srbija napredovala na Duing biznis listi Svetske banke po izdavanju gra─Ĺevinskih dozvola, Mihajlovi─ç je rekla u Srbiji treba da bude više dijaloga, ali da ga ne─çe biti ako se svako razli─Źito mišljenje odmah name─çe kao sva─Ĺa ili sukob.

"Ana Brnabi─ç je premijerka, ja sam potpredsednica Vlade. Funkcija prvog ─Źoveka Vlade obavezuje da ne mo┼żete na osnovu li─Źnih stavova i afiniteta da delite zasluge za to što je Srbija deseta na svetu po izdavanju gra─Ĺevinskih dozvola. I nije ovo pitanje zasluga, ve─ç ─Źinjenice da je Vlada Srbije direktno zaslu┼żna za ovaj uspeh, i to Vlada Srbije na ─Źijem je ─Źelu premijerka Ana Brnabi─ç. Zasluge treba da budu rezultat ulo┼żenog rada, a svi dobro znamo koliko je ko sve zaslu┼żan za ovaj uspeh. Zato sam i reagovala", rekla je Mihajlovi─çeva.

Ona je navela da je dobro što je njenom reakcijom na stavove Srpske pravoslavne crkve o abortusu pokrenut dijalog sa Crkvom o polo┼żaju ┼żena.

"I kada bi ponovo neko iz SPC rekao o ┼żenama to što su pojedini crkveni velikodostojnici rekli, ponovo bih reagovala isto, jer niko nema prava da odre─Ĺuje ┼żenama kada ─çe da ra─Ĺaju. ┼Żao mi je što se i drugi nisu oglasili i stali u odbranu naših majki i sestara, ali smatram da je dobro što smo, pa i na ovaj na─Źin, pokrenuli dijalog sa Crkvom o polo┼żaju ┼żena. Pa neka je razgovor krenuo i preko mojih le─Ĺa", rekla je Zorana Mihajovi─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE