Obrenovac, 23.10.2018

Mihajlovićeva: Volela bih da Beograd dobije gradonačelnicu


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 10.11.2017.
Ministarska građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da bi volela da Beograd dobije gradonačelnicu, ali da ona nije zainteresovana

Foto:Tanjug
Ona je u intervuju za "Nedeljnik" povodom spekulacija da bi kandidat Srpske napredne stranke, čiji je funkcioner, za gradonačenika mogla da bude žena, rekla da ima toliko posla koji treba da završi u Vladi Srbije.

Na pitanje kakav je njen stav da li istovremeno sa beogradskim treba da budu raspisi i vanredni parlamentrani izbori rekla da će odluku o tome doneti SNS i da će ona umnogome zavisiti od političke klime u društvu.

"Lično, mislim da smo građanima malo dosadili sa prevremenim izborima, ali s druge strane nemam ništa protiv njih. Znam da SNS ima rezultate sa kojima može da izađe pred građane i zatraži još jedan mandat", ocenila je Mihajlovićeva koja je i potpredsednica Vlade Srbije.

Komentarišući utisak u javnosti da je u sukobu sa premijerkom Anom Brnabić jer imaju različita viđenja o tome čija je najveća zasluga što je Srbija napredovala na Duing biznis listi Svetske banke po izdavanju građevinskih dozvola, Mihajlović je rekla u Srbiji treba da bude više dijaloga, ali da ga neće biti ako se svako različito mišljenje odmah nameće kao svađa ili sukob.

"Ana Brnabić je premijerka, ja sam potpredsednica Vlade. Funkcija prvog čoveka Vlade obavezuje da ne možete na osnovu ličnih stavova i afiniteta da delite zasluge za to što je Srbija deseta na svetu po izdavanju građevinskih dozvola. I nije ovo pitanje zasluga, već činjenice da je Vlada Srbije direktno zaslužna za ovaj uspeh, i to Vlada Srbije na čijem je čelu premijerka Ana Brnabić. Zasluge treba da budu rezultat uloženog rada, a svi dobro znamo koliko je ko sve zaslužan za ovaj uspeh. Zato sam i reagovala", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je navela da je dobro što je njenom reakcijom na stavove Srpske pravoslavne crkve o abortusu pokrenut dijalog sa Crkvom o položaju žena.

"I kada bi ponovo neko iz SPC rekao o ženama to što su pojedini crkveni velikodostojnici rekli, ponovo bih reagovala isto, jer niko nema prava da određuje ženama kada će da rađaju. Žao mi je što se i drugi nisu oglasili i stali u odbranu naših majki i sestara, ali smatram da je dobro što smo, pa i na ovaj način, pokrenuli dijalog sa Crkvom o položaju žena. Pa neka je razgovor krenuo i preko mojih leđa", rekla je Zorana Mihajović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE