Obrenovac, 22.10.2018

'Novi 'migovi' premijerno za Dan osloboenja Beograda'


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 14.10.2017.
Predsednik Aleksandar Vui najavio je da e 20. oktobra, povodom Dana osloboenja Beograda u Drugom svetskom ratu, biti prikazano devet ili deset Migova 29

Foto:GettyImages


Prema njegovim reima, to Srbija nije imala još od 1990. godine.

"Prikazaemo devet ili deset Migova 29. To nismo imali od 1990. godine. Dakle, u poslednjih 30 godina to nismo imali da poka鱉emo, a sada emo da poka鱉emo", rekao je Vui novinarima posle ueša u panel diskusiji na kraju Beogradskog bezbednosnog foruma.

Po zvaninoj monografiji 204. lovakog puka Vojske Jugoslavije, Ratno vazduhoplovstvo SRJ ušlo je u rat protiv NATO 1999. godine sa 16 aviona Mig-29.

Vui je rekao da e 20. oktobra na sveanosti u Batajnici biti prikazana i oprema za 1.500 pripadnika Specijalne brigade koji treba da budu "krem de la krem" Vojske Srbije, koji u sluaju potrebe treba da prime prvi udar neprijatelja i da zato treba da budu savremeno opremljeni.

On je rekao da još nisu stigle puške iz Belgije, jer e doi u martu, ali da e biti prikazana dva helikoptera Mi-17 iz Rusije i da e biti prikazani planovi za nabavku devet helikoptera H-145M iz Erbasa.

Vui je rekao da Srbija ozbiljno obnavlja svoje vojne kapacitete, a da e, nakon najavljenog poveanja plata, vojni poziv biti još primamljiviji za mlade generacije.

On je odbacio tvrdnje da e pripadnicima vojske na taj nain biti vraene plate, jer je to ve uraeno, i naveo da e sada plate biti vee nego pre prvobitnog smanjenja.

Po njegovim reima, Srbija 鱉eli da obnavlja svoje vojne kapacitete radi svoje bezbednosti, a ne da bi nekoga ugro鱉avala.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili PR Agencija za izradu i odr鱉avanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navoenje izvora
Ostale uslove kori禳enja portala proitajte OVDE