Obrenovac, 15.02.2019

Da biste ušli u trku za Beograd - 165.000 dinara


Izvor: O2,Lokalne novine | Obrenovac, 18.01.2018.
Izbori u Beogradu biće održani 4. marta, a rok za predaju lista je 16. februar. Koje liste su do sada predate i ko ih čini?

Foto:Thinkstock
Do sada su potpise predale četiri liste, i to one okupljene oko SNS, SRS, SPS i DS. GIK je do sada potvrdio samo listu "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd.

A da biste uopšte mogli da uđete u izbornu trku morate da skupite 30 potpisa za jedno odborničko mesto. U gradskoj skupštini postoji 110 odborničkih mesta, što znači ukupno 3.300 potpisa.

Svaki potpis se overava kod notara po posebnoj, jeftinijoj, tzv izbornoj tarifi, u iznosu od 50 dinara što je ukupno 165.000 dinara.

Iako stranke mogu da predaju i manje potpisa, čime konkurišu za manji broj odborničkih mesta, kod notara su ovih dana gužve. Ipak, oni poručuju - imamo dovoljno kapaciteta

“Imamo 103 mobilne ekipe koje izlaze na teren, po zahtevima. Dobar deo posla smo odradili. Nemamo velikih problema, radimo van radniog vremena, prekovremeno”, navodi notar Miodrag Đukanović.

Demokrate su listu predale, a nju je potpisao i profesor i reditelj Aleksandar Mandić. Jedan je od osnivača partije i veruje da samo ona može doneti promene.

“Drugi razlog je ogromna količina laži u kojoj živimo, a treći razlog je Šutanovac. Vrlo je sposoban i može da donese promenu”, ističe Mandić, dok na pitanje hoće li biti odbornik u gradskoj skupštini odgovara “ne znam”.

Odgovor na ovo pitanje zna direktor Kliničko-bolničkog centra ”Dragiša Mišović“, profesor dr Radisav ŠÄ‡epanović. Dugogodišnji član SPS-a želi i u gradsku skupštinu, ali samo onda kada to obaveze u bolnici dozvole.

“Ideje koje imate da pokušate da sprovedete u delo sa ciljem da se poboljša situacija… Realno je da budem odbornik, potrudiću se kad nisam u bolnici da se i tome posvetim”, navodi ŠÄ‡epanović.

Liste sa potpisima građana bi narednih dana trebalo da preda i Aleksandar Spaić, lista okupljena oko Dragan Đilasa, te “Ne da(vi)mo Beograd”, a možda i Luka Maksimović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE