Obrenovac, 23.10.2018

Lavrov prihvatio poziv Dačića, u Beograd stiže u februaru


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 20.12.2017.
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov prihvatio je poziv srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića da poseti Beograd u februaru 2018. godine

Foto:Getty images
"Sa zadovoljstvom ću doći i unapred se radujem poseti prijateljskom Beogradu", rekao je Lavrov odgovarajući na poziv, prenosi Tass.

On je to rekao na sastanku sa srpskim ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, koji je tom prilikom istakao da Beograd očekuje da se poseta Lavrova realizuje 21. i 22. februara 2018. godine, prenosi Tass.

Kako je Dačić rekao ta poseta posvećena je obeležavanju 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije.

Inače, Dačić je preneo šefu ruske diplomatije da je Srbija "čvrsto opredeljena za dalji razvoj političkih odnosa sa Rusijom na temelju strateškog partnerstva i spremnosti obe strane za njihovo produbljivanje u svim oblastima", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

U razgovoru je ocenjeno da su odnosi Srbije i Rusije "na visokom nivou i da se saradnja razvija u svim pravcima" a Lavrov i Dačić su izrazili "zadovoljstvo zbog dostignute dinamike susreta na visokom i najvišem nivou", navodi se u saopštenju.

Dačić je zahvalio na "čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije" i dodao da je "za Srbiju od velikog značaja da sa Rusijom nastavi redovno da razmenjuje informacije i uskladjuje aktivnosti u medjnarodnim organizacijama po pitanju Kosova i Metohije".

Dačić je rekao i da će Srbija u narednom periodu usmeriti pažnju na jačanje privredne saradnje sa Rusijom, kako bi bile iskorišćene pogodnosti koje pruža Sporazum o slobodnoj trgovini.

Dačić je deo srpske delagacije koja prati predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom posete Rusiji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE