Obrenovac, 20.01.2019

Stefanović o izborima, 'nestabilnosti' i Đilasu


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 21.12.2017.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović se nada da niko neće pokušati da iskoristi beogradske izbore i kampanju za stvaranje nestabilnosti u Srbiji

Foto:Tanjug/Rade Prelić
"Bićemo potpuno spremni kao Ministarstvo unutrašnjih poslova da svakoga ko misli da treba neku nestabilnost da unese u Srbiji ili da se na takav način ponaša, zajedno sa svim partnerskim službama bezbednosti Republike Srbije, da uložimo maksimalne napore da to sprečimo", rekao je Stefanović za televiziju Pink.

On je kazao da se nada da će Beograđani imati mirne izbore u kojima će iskazati svoju političku volju i neće pokušavati da bilo šta reše nasiljem.

"Poruka Srbije mora da bude da nasilje nikada ništa ne rešava", rekao je Stefanović.

Stefanović, koji je i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke, kritikovao je to što su određene opozicione stranke bojkotvale lokalne izbore u pojedinim opštinama u Srbiji.

"Te opštine im nisu zanimljive... Kada su videli da ne mogu da prikupe potpise za kandidaturu onda su rekli mi ćemo sada da bojkotujemo te izbore. Dobri su vam izbori u Beogradu, jer tu očekujete neku fotelju, neki plen, ali nećete da idete na izbore u recimo Pećincima", kazao je Stefanović.

On je naveo da su određene opozicione stranke bojkotovale lokalne izbore u Pećincima, Mionici, Kladovu, Boru, jer "za njih lično nema plena i fotelja". "Tako se ponašaju i prema celoj Srbiji", kazao je on i dodao da se oni "tuku" samo oko plena, a da su Srbiji potrebni ljudi koji hoće da se bore za svakog čoveka.

Upitan da prokomentariše najavu Dragana Đilasa da će se kandidiovati za gradonačelnika Beograda, Stefanović je kazao da će Đilas sve njih 100 odsto da pobedi.

"On će nas sve 100 odsto da pobedi. On se već kandidovao, pobedio, ostala je još samo formalnost da narod izađe na izbore i to verifikuje, ali to za njih nije naročito bitno. Oni su već napravili pobedničku listu, mi ćemo možda samo da se sklonimo i pustimo da to prođe tako", rekao je Stefanović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE